La Ribera d’Ebre comptarà amb una quinzena de monitores de menjador i transport escolar. Un curs, organitzat per l’àrea de Joventut del Consell Comarcal, ofereix aquesta formació a totes aquelles persones treballen amb infants i que vulguen ampliar els seus coneixements, però també a d’altres que estiguin a l’atur i vulguin tindre més opcions per entrar al mercat laboral.

Bona acollida dels participants

Les persones que segueixen aquesta formació manifesten haver-se apuntat a aquest curs perquè o bé treballen en aquests àmbits, i volen formar-se i obtenir la titulació oficial, o bé són gent interessada en aquest camp com una oportunitat laboral per trobar feina. L’opinió del curs és molt positiva, ja que és molt dinàmic i participatiu. Destaquen el treball d’aspectes personals, de cara després a exercir com a bones professionals la feina. El curs està impartit per dos formadors de l’Escola EFA, el Josep Antoni i la Mariona, i té un total de 45 hores. Els alumnes que el completin obtindran dos certificats, un corresponent a monitor/a de menjador escolar i l’altre a monitor/a de transport escolar.

El curs ha estat organitzat per l’àrea de Joventut del Consell Comarcal amb l’objectiu de formar persones per desenvolupar amb qualitat la tasca als menjadors escolars de les escoles de la comarca, així com pel servei del transport d’autobús que diàriament permet als alumnes dels centres educatius de la comarca desplaçar-se a altres municipis de la Ribera, sobretot en l’etapa de Secundària. La formació forma part del Pla d’Actuació del Servei Comarcal de 2018, i compta amb el suport de la Direcció General de Joventut del govern català.

El curs, que està impartit per dos formadors de l’Escola EFA de Barcelona, va començar el passat 27 de juny i finalitzarà el 7 de juliol.

Periodista.
Twitter: @sara_hernandez