Els fideus rossejats és un dels plats més arrelats de la gastronomia calera. I protagonitza una de les diades gastronòmiques que organitza l’Ametlla de Mar al llarg de l’any. Enguany, més de 2.000 racions servides en una 24ena Diada marcada pel canvi d’ubicació i amb un concurs paral·lel a la degustació on una quarantena de caleros van mostrar als visitants les diferents maneres de cuinar els fideus rossejats.

Fideus, però sobretot, un encertat caldo de peix. És la clau d’uns bons fideus rossejats. 24ena diada al port pesquer de l’Ametlla de Mar amb canvi d’ubicació i 2.000 racions de fideus servides i 400 de seitó fregit, maridades els vins de la DO Terra Alta i la música del cantautor Miquel del Roig i la xaranga Suquet Calero. A concurs, una trentena de cassoles per endur-se algun dels sis premis.

La Diada dels fideus rossejats és un dels referents gastronòmics de l’Ametlla de Mar. Tant pel que representa el plat per la cultura calera com per l’atracció turística. Ha posat el punt i final a les jornades gastronòmiques, on han participat bars i restaurants servint tapes marineres i menús amb els fideus com a estrelles.