Els darrers sis anys, a les Terres de l’Ebre, l’índex d’atur s’ha reduït un 17%. Les dades poden semblar positives. Però aquesta disminució no està vinculada només a l’ocupació i la millora de l’economia, sinó també a una estructura de població envellida i una emigració persistent de les noves generacions cap a ciutats més grans com Tarragona o Barcelona. La feblesa del teixit demogràfic i social del territori doncs limita el desenvolupament econòmic. Aquestes són algunes de les conclusions de l’informe Reducció de l’atur i migracions que ha elaborat la Càtedra d’Economia Local i Regional de la Universitat Rovira i Virgili. Segons l’estudi, davant d’aquesta situació els principals nuclis urbans del sud de Catalunya haurien de superar els localismes i treballar en plans estratègics de territori. A més, s’hauria de reflexionar sobre la inversió en polítiques formatives en origen per evitar l’emigració del jovent

 

https://www.youtube.com/watch?v=PJHBminQsMQ

 

Periodista.
Twitter: @sara_hernandez

Eleccions Municipals 2019 - Terres de l'Ebre