El Riu Ebre és l’element més estimat per tots els ebrencs i les ebrenques, però també el preferit dels forans quan visiten les nostres terres. Ses Majestats van arribar divendres a Tortosa a través de les seves aigües amb el llaüt “Lo Sirgador”, i van trepitjar terra ferma a l’embarcador del mercat on allí els esperaven les mirades impacients de petits i grans. La rua no podia començar però sense una fotografia prèvia al nou ‘photocall’ gegant que l’Ajuntament ha estrenat aquesta setmana amb les lletres d’una de les ciutats preferides dels Reis Mags d’Orient. Dalt de les tradicionals cucaferes s’iniciava el recorregut i també el neguit. Més de cinc-centes persones van voler acompanyar a Melcior Gaspar i Baltasar pels carrers tortosins que enguany s’omplien de personatges dels parcs temàtics de Disney, Port Aventura i el món Playmobil. Una escenificació que va ser possible gràcies a les 23 carrosses que van fer d’aquesta una nit més que màgica.

Protagonista l’Ebre també a Amposta on els nostres Reis van tenir una rebuda immillorable. Les cares dels més petits ho confirmaven. Tant menuts com grans van voler ser els primers a saludar a Ses Majestats i acompanyar-los fins a les respectives carrosses. Allí, els esperaven per iniciar la rua, mercaders, genis i ballarines de conte per recrear les històries de ‘Les mil i una nits’. Una temàtica que va deixar bocabadats a petits i grans gràcies a una posada en escena on els vestuaris i la música n’eren els protagonistes. La majestuositat de la cavalcada va ser en part fruit de l’associacionisme que aquest any ha unit Amposta i Tortosa. Les capitals del Baix Ebre i el Montsià han sumat esforços enguany per pujar el nivell de les dues rues més imponents de les Terres de l’Ebre.

https://youtu.be/HnXvLP8UQzkhttps://youtu.be/HnXvLP8UQzk

 

Autor: