“Xavi t’estimem” va ser la frase més repetida dimecres al vespre a Arnes. El que ha sigut alcalde durant 22 anys, Xavier Pallarés, deixa pas. Ja volia dir adéu al càrrec l’estiu passat, per Festa Major, però davant la proximitat amb el referèndum per l’autodeterminació de Catalunya va preferir deixar passar l’1 d’octubre. 

Més que un comiat, el de dimecres va ser un homenatge. Primer durant el ple i, després, en una plaça de l’Ajuntament plena d’arnerols i de polítics. No hi van faltar molts alcaldes i representants comarcals de les quatre comarques ebrenques i delegats territorials. També hi havia la plana major del Pdecat i històrics dirigents polítics. Des de Marta Pascal a Josep Maldonado, Joan Maria Roig, Francesc Homs, Josep Poblet, Quim Nin, Lluís Maria Corominas i el conseller de Presidència, Jordi Turull. Tots li van transmetre el missatge: no eren allà per “obligació” sinó per “devoció” i “amistat”. 

“Estic content de la feina que hem fet aquests 22 anys”, resumia Pallarés minuts després de l’acte institucional a la plaça, en el què van parlar la coordinadora general del Pdecat, Marta Pascal; el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet; i el conseller de Presidència de la Generalitat, Jordi Turull. Al seu discurs, Pallarés va recordar anècdotes i com va començar, de la mà dels veïns del poble, molts presents a la plaça. 

Uns inicis, 22 anys enrere, quan apenes començava a l’escola el que serà el nou alcalde -amb 26 anys: Joaquim Miralles. S’havia especulat que el relleu el prendria la regidora Sara Gil, que també deixa l’acta de regidora, tot i que seguirà vinculada a la política. 

“Ho agafo en moltíssimes ganes i sobretot il·lusió i ganes de fer créixer el poble: és un relleu complicat perquè Xavi deixa el llistó molt alt després de 22 anys, però intentarem fer el millor pel poble”, assegura Miralles, que prendrà possessió del càrrec probablement en un ple el proper 21 d’octubre. El PDeCAT governa a Arnes amb majoria absoluta. Té 5 regidors enfront els 2 regidors d’ERC a l’oposició. 

A més de l’escalf d’arnerols i companys de partit, Pallarés marxa amb la vara d’alcalde, que els regidors li han regalat. 

https://www.youtube.com/watch?v=Hleg-amcfT4&t=16s

.

 

 

 

Autor:

Periodista.