“Sabem que res és senzill i hem de creure en el país, en les persones i tenir una gran base municipal al darrera”. Així ho va destacar Pascal, que va posar en relleu la tasca de l’alcalde de Tortosa i diputat al Congrés, Ferran Bel, a qui va qualificar com “un home bo, honest, pactista i discret que estima Tortosa i que ha fet una cosa extraordinària: dignificar la política”. “Aquests 10 anys d’alcaldia han coincidit amb moltes coses que han anat passant al país, com la crisi, i des de l’equip de govern heu sabut escoltar i ajudar els ciutadans, i transformar la ciutat sense complexes”, va ressaltar Pascal, que ha remarcat que l’equip de govern “heu sigut uns bons gestors dels recursos que heu tingut”. “Cada cop que vinc a Tortosa em convenceu una mica més que sou la millor ciutat del món”.

La coordinador general del PDeCAT ha arribat a Bítem després d’assistir a la Universitat de Barcelona a l’acte de suport a l’1-O dels alcaldes, del qual va subratllar que “aquesta democràcia en majúscules que reivindiquem alguns alcaldes, a Tortosa s’ha fet possible” i ha agraït ”el compromís amb el projecte del Partit Demòcrata”.

La consellera d’Ensenyament, Meritxell Ruiz, també va posar en valor el treball “intens” de Ferran Bel i el seu equip “per fer una gran ciutat” i va assegurar que Bel “és un exemple de la manera de ser que tenim al PDeCAT”, basada en la “responsabilitat i el rigor”. Ruiz també ha criticat els populismes “que ens tracten com a menors d’edat” i va defensar la idea “d’apostar pel treball i per la feina, i no pels subsidis”.

“La transformació” de Tortosa

L’alcalde de Tortosa i diputat al Congrés, Ferran Bel, va destacar que “l’èxit d’aquests 10 anys de govern és l’èxit de la feina que vam fer des del primer dia”. En aquest sentit, va fer un reconeixement a tots els regidors que han treballat amb ell. “Ha estat un honor i un plaer poder treballar amb vosaltres aquests darrers 10 anys”, tot afegint que “amb totes les millores que hem fet, ara serem capaços de fer moltes més coses”. Bel també va remarcar que “el nostre concepte de Tortosa no és centralista” i va matisar que “tots els pobles tenen un paper molt important”, destacant que “durant 10 anys hem buscat col·laboració i sinèrgies amb la societat civil tortosina i aquesta és la grandesa de les entitats i de l’equip de govern”.

Ferran Bel també va posar l’accent en la “transformació” de la ciutat a nivell urbanístic, però també administratiu, organitzatiu i de mentalitat. “Creiem que son capaços de tirar endavant grans projectes”, ha apuntat Bel. L’alcalde i diputat el Congrés espanyol va voler apaivagar “el to derrotista” que pesa sobre el nou partit, el PDeCAT, i ha defensat que la situació per tenir uns bons resultats en el futur no li és tan adversa com pot semblar.

Bel també va defensar que el lideratge a la majoria d’ajuntaments, a molts consells comarcals, a quatre diputacions i al govern del país en un moment políticament transcendental ha de servir al Partit Demòcrata per acabar de transformar i bastir el nou projecte, sense por als nous lideratges i amb perseverança. Pascal ha agraït a Bel la “valentia”, la dedicació i la “honestedat”, per ser “un líder convergent sense complexos” i “fonamental” per al partit. 

En l’acte també hi van assistir l’alcalde de Deltebre i membre de la direcció del Partit Demòcrata, Lluís Soler; la diputada al Parlament i regidora a Tortosa, Meritxell Roigé; la presidenta del PDeCAT a les Terres de l’Ebre, Mònica Sales; els exalcaldes de Tortosa Marià Curto i Vicent Beguer; i Maria Dolors Tella, membre de la direcció del Partit Demòcrata.

 

 

Periodista.
Twitter: @sara_hernandez