Segons ha explicat Rafel Muria, president de Mel Muria, “hem aconseguit els dos objectius inicials d’aquest projecte: dinamitzar l’economia local del sector hostaler del Perelló i potenciar el consum de mel als bars i restaurants del nostre poble”. Rafel Muria ha agraït “la implicació dels establiments participants i la bona acollida que ha tingut la iniciativa entre la gent del Perelló i les Terres de l’Ebre”. El president de Mel Muria també ha fet referència “a l’elevada participació en la votació de les tapes a través de les xarxes socials”.

Cal recordar que la Ruta de la Tapa amb Mel també incloïa un concurs per escollir les tres millors tapes d’aquesta edició. La tapa guanyadora, a més del trofeu corresponent, serà la imatge del cartell de la propera edició.

En aquest sentit, el proper dissabte dia 8 d’abril, a partir de les 17.30 h, en el marc de Firabril, i a l’estand de Mel Muria es donarà a conèixer el veredicte del jurat i es farà el lliurament dels premis. En aquesta edició, el jurat amb comptat amb la participació de Francesc Minguell, gerent de la Cambra de Comerç de Tortosa; Juanjo Roda, director de l’Escola de Cuina del Institut Joaquim Bau de Tortosa; Jordi Caballé, president de l’Associació de Comerciants del Perelló; i Rafel Muria, president de Mel Muria.

A més, en aquest acte del proper dissabte també tindrà lloc el lliurament de les tres cistelles de productes apícoles sortejades entre les diferents persones que han participat en la votació per la millor tapa a través de facebook.com/melmuria/ o a la botiga de Mel Muria.

La segona edició de la Ruta de la Tapa amb Mel del Perelló ha estat una iniciativa de Muria Centre d’Interpretació Apícola, i ha comptat amb el suport de Heineken i Colomines Distribucions i la participació dels establiments L’Ambigú Gastrobar, Can Subirats, C’Moi, El Canyís, Fleca Ferré, Homogènic, La Plaça i Mos de Tros.

D’altra banda, a Muria Centre d’Interpretació Apícola, i fins el 17 d’abril, es pot visitar, amb entrada gratuïta, l’exposició “Apicultura en blanc i negre”, una mostra de fotografies antigues que reflecteix en imatges l’evolució de l’apicultura. La mostra ha estat cedida per l’Aula Apícola d’Azuqueca d’Henares (Guadalajara).

Periodista.
Twitter: @sara_hernandez