Per aquest motiu, Muria Centre d’Interpretació Apícola ha organitzat, en col·laboració amb diversos establiments de la localitat, la segona edició de la Ruta de la Tapa amb Mel del Perelló, després de l’èxit de la passada edició. Segons Rafel Muria, “l’objectiu de la Ruta de la Tapa amb Mel és potenciar el consum de mel en els bars i restaurants del Perelló, desenvolupant una carta de tapes que s’oferiran, durant aquest cap de setmana previ a Firabril”.

L’activitat també inclou un concurs de tapes, de manera que cadascun dels vuit restaurant participant presenta tres tapes preparades amb mel com a condiment.

En aquesta edició de la Ruta de la Tapa amb Mel hi participen vuit establiments: L’Ambigú Gastrobar, Can Subirats, C’Moi, El Canyís, Fleca Ferré, Homogènic, La Plaça i Mos de Tros. Els horaris per degustar les tapes seran el divendres 31 de març, de 19.00 a 21.00 h; i el dissabte 1 i diumenge 2 d’abril, de 12.00 a 14.00 i de 19.00 a 21.30 h.

A més dels cartells anunciadors de l’activitat, s’han editat uns tiquets amb cinc pestanyes. Tres de les pestanyes podran  ser lliurades al responsable de l’establiment a canvi d’una tapa, i les altres dos a canvi d’una Heineken o aigua. A la part de darrera del tiquet hi ha la relació d’establiments participants amb una breu descripció de les tres tapes que proposen.

El preu del tiquet és de 6 euros i, a més de les tapes i beguda, també inclou una entrada gratuïta a Muria Centre d’Interpretació Apícola, on es podrà lliurar la butlleta per poder participar en el sorteig de 2 cistelles de productes apícoles, obsequi de Mel Muria.

El tiquets per la 2a Ruta de la Tapa amb Mel es poden adquirir als establiments participants a la ruta i a la botiga de Mel Muria. A més, els Kintos del Perelló i alguns alumnes de 4t d’ESO de l’Institut Blanca d’Anjou del Perelló també vendran tiquets.

Concurs per escollir les millors tapes

Entre les tapes presentades pels establiments participants es farà un concurs per escollir les tres millors tapes d’aquesta edició. La tapa guanyadora, a més del trofeu corresponent, serà la imatge del cartell de la propera edició.

La votació per escollir la millor tapa de la 2a Ruta de la Tapa amb Mel la farà un jurat escollit per Mel Muria, on hi haurà, entre altres, un representant d’algunes escoles de cuina de la demarcació.

A més, tothom podrà participar en la votació per la millor tapa a través de facebook.com/melmuria. La forma de participació serà fer m’agrada i compartir la tapa (de forma pública) al facebook des de la publicació de les imatges de les diferents tapes i fins el diumenge 2 al vespre. El resultat dels vots de facebook comptarà com un membre més del jurat i entre tots els votants del facebook es sortejarà una cistella de productes apícoles.

Lliurament de premis

Els premis es lliuraran durant Firabril, a l’estand de Mel Muria. Concretament, l’acte de lliurament dels premis als establiments participants i de les cistelles de productes apícoles dels sortejos es farà el dissabte dia 8 d’abril, a les 17.30 h.

La 2a edició de la Ruta de la Tapa amb Mel és una iniciativa de Muria Centre d’Interpretació Apícola i compta amb la col·laboració dels establiments participants i el suport de Heineken i Colomines Distribucions.

Altres activitats de Muria Centre d’Interpretació Apícola

Una altra activitat de Muria Centre d’Interpretació Apícola serà l’exposició “Apicultura en blanc i negre”, una mostra de fotografies antigues que reflecteix en imatges l’evolució de l’apicultura. La mostra ha estat cedida per l’Aula Apícola d’Azuqueca d’Henares (Guadalajara). Aquesta exposició s’inaugurarà el 24 de març, a les 19.00 h, a Muria Centre d’Interpretació Apícola i romandrà oberta fins el 17 d’abril, amb entrada gratuïta.

A més, Muria Centre d’Interpretació Apícola és un dels col·laboradors del llibre “Els Follets del Romeu”, escrit per Jordi Lleixà, i que serà presentat al cinema auditoria Victòria del Perelló el diumenge 2 d’abril, a les 12.00 h.

https://www.youtube.com/watch?v=9CIeoQsZ9Jg

Periodista.
Twitter: @sara_hernandez