Durant aquest curs, els alumnes dels centres de Roquetes i Amposta han dut a terme un projecte nadalenc. Han elaborat les llums de Nadal que posteriorment s’han repartit pels carrers de la capital del Montsià.

El coordinador del Centre de Noves Oportunitats d’Amposta, Jaume Vidal, destaca la importància que té per als joves involucrar-se en aquest tipus de projectes. “Tot el que aprenen ho poden tornar a la societat i el més important és fer-ho visible. Uns joves que mitjançant unes llums es poden fer visibles i la gent pot veure tots els treballs que fan” ha apuntat Vidal.

El tutor del Centre Noves oportunitats de Roquetes, Efrén Cofiné, ha explicat que es tracta d’un “retorn educatiu o una inserció laboral, sempre passant pel treball en les competències, ja sigui transversals, claus tècniques, professionals… Tot allò que puguen necessitar els joves per a créixer i crear el seu projecte de vida “.

Centres ‘Noves Oportunitats’

Aquest centre és un programa de garantia juvenil per atendre joves de 16 a 24 anys que tenen dificultats per enfrontar-se al seu projecte vital i professional. Joves que han deixat d’estudiar o no han pogut seguir i que tenen dificultats per accedir a una feina. El centre treballa a partir dels interessos i capacitats dels inscrits, els quals poden accedir-hi de forma gratuïta, ja que forma part de la cartera de serveis del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) a través del finançament del Fons Social Europeu (FSE).

Noves oportunitats es presenta com una alternativa que no superposa cap programa destinat als jóvens en matèria de formació ocupacional dels que estan implantats al territori. És un recurs més, afirmen, i treballa en xarxa amb la resta d’agents del territori per garantir l’èxit de joves que es troben dins del sistema, però perduts o completament fora del sistema. 

https://www.youtube.com/watch?v=NmLbyKW-Ado

Periodista.
Twitter: @sara_hernandez