Anselmo no ho tindrà gens fàcil per aconseguir un bon lloc en aquest campionat, on participen una cinquentena dels millors caçadors de l’Estat. En la modalitat de caça Sant Ubert, la tècnica del gos de mostra és molt important i ha de fer una actuació gairebé perfecte. Cal que el gos obeeixi en tot moment les ordres del seu amo, i qualsevol error rep una penalització per part dels jutges.

En els últims dies, durant els entrenaments a les zones especials de caça que hi ha a Canet lo Roig i a l’Ametlla de Mar, Anselmo Martínez es mostrava reservat davant el seu primer campionat estatal. “Hi ha de molt de nivell, amb gossos molt bons de criadors que només és dediquen a això, però anirem allí i ho donarem tot”, deia Martínez. La presència de Sant Carles de la Ràpita al campionat que es disputarà a Navas del Rey tindrà un tercer protagonista. Es tracta d’un gos raça pointer propietat del també rapitenc, Ramon Adell, ensinistrador professional. Aquest gos serà conduït però per un competidor del Maestrat, amic seu, que representa al País Valencià. Adell explica que la raça pointer és “un dels millors gossos per la caça de la perdiu”, ja que té un olfacte molt potent i és un gos acostumat a la muntanya. La competició de Sant Ubert és una modalitat que compta amb força seguidors a les Terres de l’Ebre, on hi ha al volant de 6.000 llicències de caça.

https://www.youtube.com/watch?v=sh2dL1Eulcs&feature=youtu.be

Autor:

Periodista.