Dissabte 27 d’agost Roquetes serà l’escenari de la setena edició del Kilòmetre Vertical, que organitza el Trail Roquetes. Una cursa que compta amb un recorregut de sis quilòmetres d’ascensió per senderes, amb un desnivell positiu acumulat de 1.363 metres dins dels Massís dels Ports, entre el barrand de la Caramella i el Cim de Caro. La prova serà puntuable per a la Copa de Curses Verticals de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya i per al Campionat de Catalunya de Curses Verticals. També forma part del Circuit de Curses per Muntanya de les Terres de l’Ebre.

A més la cita compta amb altres activitats com són la Expotrail, una fira del món de la muntanya que fa uns anys que l’organització va decidir vincular amb la cursa. També es realitzarà en aquest cas la segona edició del Kilòmetre vertical Kids, destinada per als esportistes més joves.

Tot i la diversifació de curses que té el calendari, el kilòmetre vertical ha tancat inscripcions al voltant dels 200 participants, un fet que Iván Garcia director de la cursa i secretari del Trail Roquetes valorava “molt positivament. Tot i un petit descens de participants respecte a l’any passat, tenint en compte el gran volum de curses que hi ha al calendari, ens sentim satisfets d’haver pogut completar aquesta xifra”.

D’aquests participants el gran volum d’inscrits prové de fora la zona de les Terres de l’Ebre. Iván Garcia destacava que “un 70 per cent dels atletes que prendran part a la prova, venen de fora de les nostres comarques. Des de que la prova està dins a la Copa Catalana, és un fet que ens està passant en les últimes edicions. La prova resulta molt atractiva per als atletes foranis i l’emplaçament és ideal per atraure als esportistes del voltant de les nostres contrades. Realment és un factor que ens fa molt goig, perquè a més donem a conèixer el territori”.

Comparativament respecte a l’atapeït calendari que existeix en el factor emergent dels últims anys amb les curses de muntanya, el Kilòmetre Vertical de Roquetes “és diferent. Quan vam decidir fer-la vam apostar per diferenciar-nos de la resta de curses que s’han expandit al llarg del territori. No som els únics que la podem fer, tenit en compte el terme que tenim tot i que hi ha molts pobles que no poden organitzar un kilòmetre vertical”.

Aquesta és la primera cursa després de les vacances. Es tracta d’una cursa curta que permet que els atletes la puguen fer sense una preparació molt intensiva després d’haver desconnectat de la competició durant un cert temps.

Durant el matí es realitzarà l’entrega de dorsals a partir de les 10 del matí, en un nou emplaçament pel que ha apostat l’organització com és el patí dels Til·lers, al centre cívic de Roquetes, tocant a l’Observatori de l’Ebre i a molts pocs metres d’on es realitzava en les anteriors edicions, el pavelló municipal.

A partir de les onze del matí tindrà lloc la segona edició del kilòmetre vertical Kids, per als més petits. A les dotze del migdia s’inaugurarà la fira instal·lada al mateix recinte del parc i el Centre Cívic, que serà el punt neuràlgic on es realitzarà tant el dinar per als corredors, com el sopar torrada un cop finalitzada la cursa i l’entrega de trofeus ja per la nit a partir de les 21 hores de la nit.

Per realitzar aquesta cursa hi haurà un centenar de voluntaris del Trail Roquetes, distribuïts al llarg del circuit i en les diferents tasques que formen el conglomerat organitzatiu.

A partir de les 16:30 es donarà inici a la VIIa edició del Kilòmetre vertical. Serà una hora abans quan els autobusos recolliran als participants al patí dels Til·lers i els duran fins a la Caramella, punt des d’on s’iniciarà el recorregut d’ascensió fins a Caro. L’arribada del primer corredor està prevista al voltant de les 17:15 hores de la tarda.

En principi la cursa no perilla de poder-se realitzar, tot i que l’organització estarà molt pendent fins a última hora que no es declari el “Pla Alfa” per la previsió de risc d’incendis. Des de protecció civil ja s’ha alertat que les fortes temperatures i la calor prevista durant el cap de setmana, afecta de ple a les quatre comarques de l’Ebre.

https://www.youtube.com/watch?v=6nJnd0n7yLQ