FC ASCÓ …….. 0 (4)

LLEIDA ESPORTIU …… 0 (5)

FC Ascó:Sergi Fuertes (Sergio López 45’), Riki, Pato, Héctor, José Ramon, Barrufet (Roger Nolla 84’), Víctor Bertomeu, Artur Godia (Peque 66’), Jordi Martí (Gerard Roigé 74’), Masqué (Socías 70’), Guiu.

Lleida Esportiu: Crespo (Joan Marc 45’), Òscar Rubio, Morera (Tatis 59’), Max, Valiente, Noel (Viñes 84’), Mia Guasch (Cristian Gómez 45’), Christian Alfonso (Peco 59’), Joel Huertas (Sergi Gómez 45’), Doncel (Indiano 77’).

Àrbitre:Joel Luceño Soriano, del Comitè de Tarragona, assistit per Javier Crespo Díaz i Sergio Vázquez Cabré. Grogues als locals Artur Godia (57’) i Víctor Bertomeu (91’).

Tanda de penals: 0-0 Héctor / 0-1 Peco / 1-1 Víctor Bertomeu / 1-2 Indiano / 2-2 Peque / 2-3 Miki Muñoz / 3-3 José Ramon / 3-4 Cristian Gómez / 4-4 Gerard Roigé / 4-5 Òscar Rubio.

La tanda de penals ha tornat a estar fatídica per als interessos del FC Ascó, que ha vist com el Lleida Esportiu el tornava a eliminar en la primera ronda de la Copa Catalunya, reeditant el que ja va passar la temporada passada. El partit ha acabat amb l’empat a zero inicial i s’ha tingut que decidir l’equip que passava ronda des dels onze metres.

 

Després d’un inici de partit on l’Ascó portava el pes del partit, tenint la primera ocasió a peus d’Artur Godia que relliscava al moment de rematar, sol de cara al porter. El Lleida de 2a B reaccionava treient-se la pressió de sobre i a partir dels vint minuts eren els de la capital de la Terra Ferma qui passaven a tenir un major control. Això li permetia als de Silveiro, generar la primera ocasió de perill amb una vaselina de Christian Alfonso que es perdia alta. La rèplica la donava l’Ascó a la mitja hora, en una aproximació trenada que la defensa lleidatana podía refusar. A vuit del descans, era el visitant Huertas en un servei de falta qui va fer lluir al porter local Sergi Fuertes, amb una aturada espectacular a l’escaire que evitava el gol.

A la represa els de Ponent seguien imposant la categoria superior i aprofitaven el desgast físic dels riberencs. Al primer minut Muñoz podía haver avançat als visitants però el seu xut sortia fregant el pal. Al 61 el local Jordi Martí a la mitja volta, rematava un pel desviat des de l’interior de l’àrea, en una bona ocasió per desequilibrar l’empat. Tres minuts després, una falta molt protestada pels asconencs va crear el desconcert. Cristian Gómez aprofitava les protestes per sacar ràpid i marcar. L’àrbitre però no donava validesa a l’acció i feia repetir el llençament. El propi Cristian Gómez tornava a xutar i era el porter Sergi Gómez qui feia una gran aturada al costat del pal dret. Tot i així la millor ocasió del partit la va tenir el jugador de l’Ascó Pato, amb una rematada exterior que s’estavellava al pal als 78 minuts.

L’empat inicial no es movia i les normes de la competició estipulen directament el llençament de penals per resoldre la eliminatòria. El primer llençament a càrrec del local Héctor, es perdia lleugerament fora de la porteria. La resta de jugadors no perdonaven i era curiosament Òscar Rubio (jugador que va fallar el darrer llençament en l’eliminatòria d’ascens a 2a A al camp del Sevilla B) l’encarregat de xutar. Aquest cop no va perdonar i li donava la classificació al Lleida per la següent ronda, on tornaran a jugar com a visitants davant l’equip que es classifique en l’eliminatòria entre l’Europa i el Masnou que es juga aquest diumenge.

El tècnic local Santi Castillejo comentava que “s’ha notat molt el cansament dels jugadors, perquè per culpa de les molèsties que arrosseguen alguns jugadors teniem pocs canvis. Tot i així, estic molt content del treball que ha fet l’equip”. Castillejo afegia que “hem tingut les mateixes oportunitats que ells. Crec que el més just ha estat l’empat final. El més important per a nosaltres és que no s’ha lesionat ningú i que anem acumulant minuts”.

El proper compromís de l’Ascó serà aquest dimecres vinent, quan visitarà el municipal Josep Otero per enfronta-se al CD Tortosa de 2a catalana a partir de les 20 hores.

Foto: Lleida Esportiu

https://www.youtube.com/watch?v=QijQIy1xk_E&feature=youtu.be