Un cercle   d’espigues de diferents colors sobre un fons blanc. És l’element central del cartell de Festes Majors d’Amposta 2016, obra de l’alumna de l’Escola d’Art i Disseny d’Amposta (Esardi), Rut Gisbert. “Per a mi, les festes majors són una cosa continua, que comencen i acaben sense adonar-te’n, i què   millor   que   representar   aquesta   idea   que   amb   una   forma   rodona,   i   amb colors,   perquè   les   festes   també   són   així“,  ha  explicat   Gisbert   aquest  dimarts   al matí en la roda de premsa de presentació del cartell, tot detallant que va escollir la tècnica d’estampació i va utilitzar un element tan identificatiu del territori com les espigues d’arròs.

Amb aquesta tècnica el resultat mai te’l pots esperar, i això m’agradava“,   afegeix.   “I   al   final,   recorda   a   un   esclat   de   focs   artificials,   també representatiu de festa“, clou la jove. L’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, ha posat en valor el treball fet per l’artista. “És una obra molt encertada pel resultat final, però també pel procés que s’ha seguit, utilitzat un producte  tan representatiu com l’arròs“, ha assenyalat Tomàs.  Les   festes   arrancaran   el   12   d’agost,   divendres,   i   acabaran   el   dia   21, diumenge.

Continuem   amb   el   model   de   festes   de   10   dies,   un   model   que segurament que ens replantejarem“, ha assenyalat l’alcalde. “Apostem per unes festes molt participatives, amb  ball  i concerts gratuïts, i enguany incorporem  la vessant solidària, perquè hi haurà diferents activitats en què allò recaptat anirà a parar   a   entitats   socials   com   Creu   Roja   o   la   Fundació   Noelia”.   “També   li   volem donar   rellevància   a   la   plaça   de   l’Ajuntament,   mantenint   el   pregó   de   festes   el dissabte   13,  i   incorporant   concerts   de   tarda“.

D’altra   banda,   l’alcalde   també   ha avançat  que   el   ball   es  torna  al   pavelló  de   fires.   “La  voluntat és  donar-li  un  aire diferent i fer un espai atractiu“, ha dit Tomàs.  Amb   tot,   tal   i   com   ha   avançat   el   regidor   de   Mitjans   de   Comunicació   i Festes, Ramon Bel, no totes les nits de ball es faran en aquest espai. “El dia 13, després de les havaneres, el ball el farem a l’embarcador, perquè la gent ja està allí“, ha assenyalat Bel, “i el dia 14 per la nit, serà al carrer del Pont, amb el Pont Penjant de fons, com un acte per commemorar l’any del centenari“.

En aquest cas, la nit de ball anirà a càrrec dels Júnior’s originals, els Piròmbodas i Sherpas, que   enguany   han   complit   50   anys“,   ha   explicat   el   regidor   de   Mitjans   de Comunicació.   Bel   també   ha   avançat   que   el   dia   15   es   tornarà   a   repetir   l’acte d’agermanament amb el municipi veí de l’Aldea dalt del Pont Penjant.  Pel que fa a les actuacions musicals estrella, destaquen els concerts dels grups Xeic i Sense Sal el dimecres 17 a la zona del Castell i Joan Rovira i Doctor Prats, el diumenge 20, com a cloenda de Festes Majors al pàrquing de les antigues piscines.