L’objectiu és recuperar el concepte més tradicional i popular de la festivitat de Sant Joan, segons remarca la regidora de Cultura, Èrika Ferraté: “Enguany l’Ajuntament amb l’associació Diabmonis La Ràpita hem preparat una revetlla especial, perquè teníem la voluntat de recuperar la revetlla a la platja, perquè pensem que un poble com La Ràpita es mereix i li escau celebrar la festa del solstici d’estiu a la vora del mar, atès que d’alguna manera és l’arrencada oficial de l’estiu i no ens imaginem una millor manera d’encetar-lo”. 

Així, la programació començarà a les vuit del vespre amb l’arribada de la Flama del Canigó acompanyada dels Fondistes Rapitencs, que la traslladaran corrent des d’Amposta fins a la plaça del Cóc. L’alcalde, Josep Caparrós, llegirà en aquest espai del centre urbà el manifest. Tot seguit, la flama sortirà en cercavila cap a la platja de Garbí acompanyada pels gegants i dolçainers de l’Esbart Dansaire Rapitenc. Al parc de Garbí, els ‘Batuxaics’ i la seua batucada amenitzaran el vespre a partir de dos quarts de deu. A dos quarts d’onze començarà el correfoc. També hi haurà un castell de focs i l’encesa de la foguera tradicional, a càrrec dels Diabmonis. A mitjanit, es donarà inici al concert de ‘Sense sal’, un grup català de música pop-folk que ha irromput en força al panorama musical del país i ha estat mereixedor de diversos premis, com l’Enderrock i la Campana de Gràcia al llarg de la seua trajectòria musical. La música s’allargarà fins a la matinada de la mà dels Dj’s locals Alba Roso i Dj Pepo. 

Una de les propostes més novedoses serà un sopar popular a la vora de la platja, obert a la ciutadania, que podrà adquirir uns packs de carn per cuinar-la a les barbacoes que s’habilitaran al seu servei, amb la llenya, carbó i estris necessaris a la seua disposició. També hi haurà servei de begudes i entrepans. Els tiquets es posaran a la venda aquella mateixa setmana, a partir del dia 20, i es podran adquirir a Ràdio Ràpita, entre altres establiments i punts de venda de la localitat. També hi haurà un espai amb taules i cadires per facilitar aquest sopar popular. “Faig una crida a tots els rapitencs, colles, famílies i a tot el veïnat local i també de la comarca, que vinguin a La Ràpita, a sopar a la platja, a gaudir del foc, de la música, perquè crec que oferim un marc incomparable per poder celebrar una nit tan màgica com és la de Sant Joan”, ha conclòs la regidora.   

 

 

Autor:

Periodista.