La Plataforma en Defensa de l’Ebre té dos fronts oberts principals en la seva estratègia per intentar aturar el Pla de Conca de l’Ebre aprovat pel Govern en funcions al principi d’aquest 2016. D’una banda, la plataforma ecologista prepara una queixa al Tribunal Suprem de Justícia amb el suport dels ajuntaments de les Terres de l’Ebre que s’hi vulguin adherir i que segons els terminis legals s’ha de presentar abans del 19 de març.

De moment s’han mantingut reunions de coordinació amb els representants polítics locals i s’espera que en breu es pugui concretar aquesta línia de treball. De fet, la setmana vinent se sabran quins consistoris donen suport a la consulta. El segon focus d’acció recau en les institucions europees, amb la complicitat del Síndic de Greuges de Catalunya, Rafael Ribó. De fet, per reforçar les accions que ja ha emprés d’ofici el Síndic, la Plataforma ha posat en marxa una campanya de recollida de signatures on es demana a Ribó que intervingui en totes les instàncies europees possibles per aconseguir la retirada del Pla Hidrològic de la Conca de l’Ebre, la revisió dels cabals ecològics i el redimensionament de les hectàrees de regadiu. Fins al final de març, es faran recollides puntuals en les fires del territori i en els actes organitzats per la Plataforma en Defensa de l’Ebre.

“Quan ens vam reunir amb el Síndic de Greuges abans de la manifestació del set de febrer a Amposta, Rafael Ribó ja es va comprometre a actuar d’ofici per denunciar els problemes que pot generar el Pla de Conca de l’Ebre. Llavors ens va proposar de reforçar el seu treball amb una recollida de formes”, ha explicat Matilde Font, portaveu de la Plataforma en Defensa de l’Ebre. Des de la plataforma es preveuen recollir “uns milers de signatures”, si bé no s’han posat cap xifra concreta com a fita.

Autor: