El govern català va anunciar ara fa quatre mesos que a partir de l’1 de gener del 2018 els camions deixarien de circular per la N-340 al seu pas per les Terres de l’Ebre, que es bonificaria el seu pas per l’AP-7 i que els turismes podrien utilitzar gratuïtament aquesta autopista entre Alcanar i Vilafranca del Penedès. No només no ha passat res de tot això, sinó que des del primer dia de l’any el que cal pagar als peatges de l’AP-7 ha augmentat gairebé un 2%. Això implica augments d’entre 25 i 35 cèntims per anar de l’Ebre a Barcelona en turisme.
Secció: Economia
El grup d’Acció Local Mar de l’Ebre fa una darrera crida per presentar projectes empresarials als ajuts del fons europeu marítim i de la pesca. La convocatòria s’ha obert amb dos mesos de retard a causa de l’aplicació del 155.
Tortosa ha fet un salt qualitatiu en turisme ja que en només un any ha augmentat en més d’un 23% el número de pernoctacions a la ciutat. I és que s’han superat les 106.000 en els 11 primers mesos de l’any. El consistori de la ciutat vol seguir ampliant les xifres i es planteja el turisme esportiu especialitzat en el ciclisme com un dels nous nínxols de mercat a explorar.
El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre ha donat un nou impuls al programa d’ocupació juvenil Garantia Juvenil, després d’un any i mig d’incorporar una tècnica comarcal a l’Oficina Jove per gestionar aquest projecte d’àmbit europeu per reduir l’atur juvenil.
L’Obra Social “la Caixa” i la LLiga contra el Càncer de les comarques de Tarragona i les Terres de l’Ebre han signat un conveni de col·laboració pel qual “la Caixa” aporta 10.000€ per a les activitats de l’associació com els ajuts socioeconòmics directes a famílies afectades per la malaltia i els Grups d’Ajuda Mútua (GAM).
La regidoria de Comerç de l’Ajuntament de La Ràpita ha presentat un nou vídeo per promocionar les compres al municipi. El vídeo, realitzat per l’equip de Roig Creatius, convida a fer compres de proximitat als establiments de la població, ressaltant els valors del tracte directe amb els comerciants i la qualitat de l’oferta.
Menys impostos que faran reduir la recaptació de l’Ajuntament i que es tradueix en una rebaixa del pressupost del 3%. Són les grans línies del pressupost d’Amposta del 2018, que el govern d’Esquerra defineix com el “més social”.
Fer tràmits amb les diferents administracions catalanes d’una forma més senzilla i des de qualsevol lloc, ja sigui amb el mòbil, la tauleta o l’ordinador. Aquesta és la funció de l’idCAT mòbil, un nou sistema de validació per a tràmits electrònics que el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, a través del Telecentre, posa a l’abast de tots els ciutadans de la comarca que vulguin o que necessitin fer alguna gestió electrònica amb la màxima comoditat i sense haver de desplaçar-se físicament enlloc per fer-ho.
El president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Enric Roig, en nom de la institució, i el xef Fran López, en representació de l’Escola de Cuina Villa Retiro, han signat un conveni de col·laboració i cooperació per formar en gastronomia a futurs professionals del sector.
En el marc del programa Terra Alta Més, impulsat pel Consell Comarcal de la Terra Alta i el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), es va presentar, davant una representació del teixit empresarial del sector oleícola de la comarca, el Pla estratègic per al sector de l’oli i les olives de la Terra Alta, que té com a objectiu facilitar al sector poder fer front als principals reptes estratègics que té plantejats i assolir una millor posició competitiva.
El Celler de Capçanes (Oli Mas Donís), Agrícola i Secció de Crèdit de la Bisbal de Falset (Oli Montsacer) i Comercial Az-Azeytun XCIII SL de Batea han obtingut els premis CDO al millor oli d’oliva verge extra de la campanya 2017 en les categories de Fruitat verd amarg, Fruitat verd dolç i Fruitat madur, respectivament.
El consumidor sovint associa els cítrics que beu en suc o menja al País Valencià o altres regions espanyoles, ignorant la qualitat de les clementines i taronges que es produeixen a casa nostra. Ara, productors i administració volen donar un nou impuls a la certificació Clementines Terres de l’Ebre per introduir-la al mercat català i espanyol.
L’Ajuntament d’Amposta ha adjudicat, durant aquest 2017, fins a 18 projectes per un import total de més de 4,2 milions d’euros. D’aquests, més de 210.000 són d’obres ja acabades, prop de 975.000 d’obres actualment en execució, i la resta, fins a 3,44 milions d’euros, corresponen a obres que s’han adjudicat aquest tram final de l’any i s’executaran durant el 2018.
L’església de Miravet ha estat l’escenari escollit per a la presentació del nou oli gurmet de la Ribera d’Ebre: Dolium ja està disponible per ser incorporat a les nostres cuines. Una iniciativa que neix de la col·laboració de diferents productores, cooperatives i l’assessorament del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre. L’objectiu d’aquest projecte és posicionar-se dins el mercat com un producte d’alta qualitat.
La multinacional agroalimentària Kellogg’s utilitza arròs del delta de l’Ebre per alguns dels seus productes. I, amb la col·laboració de l’IRTA, desenvolupa un pla de formació i assessorament dirigit als agricultors del territori per millorar les pràctiques i la rendibilitat dels cultius. En els camps en els quals han actuat, asseguren que en l’última campanya han obtingut 500 quilos més per hectàrea que la mitjana del Delta.
Flix s’enfronta a partir d’aquest desembre a un nou escenari al qual fer front. Amb el tancament de la línia de producció de clor de La Fàbrica s’acaba el monocultiu econòmic que ha regnat a la població després de més de 100 anys. Són molts els que es plantegen quin camí seguirà la població a partir d’avui i una de les solucions més viables és apostar per la diversificació econòmica i sectorial.