També s’ha anunciat la participació de reconeguts cuiners d’alta cuina recentment guardonats amb una estrella Michelin, els quals faran demostracions obertes a tot el públic agrupades sota el títol “Tarda d’estrelles”, activitat que tindrà lloc el diumenge 12 de març.
‘Tarde d’estrelles’, demostracions d’alta cuina amb estrelles Michelin a Festast 2017
Així, ja està confirmada la participació de Vicent Guimerà, nomenat Cuiner de l’Any 2016 del Fòrum Gastronòmic, del Restaurant L’Antic Molí d’Ulldecona; i de Raúl Resino, del restaurant que porta el seu nom a Benicarló, també nomenat Cuiner de l’Any 2016 en la passada edició de la Fira Internacional Alimentària de Barcelona. Acompanyaran a aquests dos nouvinguts a l’elit de la Guia Michelin altres estrelles veteranes com Miguel Barreda de Cal Paradís a la Vall d’Alba, Jeroni Castell de Les Moles; Joan Bosch i Arnau Bosch de Can Bosch de Cambrils, i Diego Campos del Rincón de Diego, també a Cambrils.
Festast 2017 comptarà amb una ludoteca i una aula de cuina pels més menuts
Les sessions d’una hora permetran la participació de nens i nenes d’edats compreses entre els 4 i els 12 anys, en grups de fins a 20 persones, en les quals podran gaudir de l’aprenentatge de diferents receptes de cuina. Aquestes sessions es desenvoluparan el dissabte i diumenge de la fira, i tots els interessats es podran inscriure prèviament al web de Festast (www.firatortosa.cat) a partir d’una setmana abans del dia inaugural.
Totes les sessions de cuina com de ludoteca, que se situarà en un espai annex i comptarà amb jocs relacionats amb la cuina i la gastronomia, seran gratuïtes, funcionant en horari de fira mentre els pares i mares poden visitar Festast. Els nens i nenes fins a 12 anys tenen també entrada gratuïta a la fira, sempre acompanyats per un adult. A partir d’aquesta edat, el preu de l’entrada és de 3 euros amb dos tasts inclosos, un de beguda i un de menjar. L’Aula Festast comptarà amb el patrocini de la marca d’arròs Nomen, que al mateix temps formarà part de l’oferta de marques que Arrosaries Delta de l’Ebre presentarà com a expositors a Festast 2017.
Per altra banda, el diumenge 12 a les 12.30 h a l’Espai Cuina de Festast, un dels participants del programa Master-Chef Junior 2, en Lluc Calls (el qual va participar-hi fa tres anys quan només en tenia nou) farà una demostració de cuina adreçaca a grans i petits. Lluc Calls, a rel de la participació al programa de televisió, ha fet col·laboracions a diferents programes radiofònics organitzats per Ferran Adrià, i en el llibre de Christian Escribà “La cuina de Peter Pan”. També col·labora amb la Fundación Aladina participant en actes per recaptar fons per a la construcció d’una UCI infantil per a nens i nenes malalts de càncer.