Enguany han optat als guardons un total de 22 almàsseres del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre. El lliurament dels guardons s’ha dut a terme aquest dijous al vespre al Palau Bofarull de la Diputació a Reus.
En categoria de Fruitat verd amarg, el premis ha estat per Agrícola i Seccio de Crèdit de Cabacés. En la categoria de Fruitat verd dolç, aquest reconeixement ha estat per Agrícola i Secció de Crèdit de la Palma d’Ebre. Finalment, l’accèssit pel millor oli fruitat madur ha estat per la Cooperativa Agrícola i Secció de Crèdit de la Serra d’Almos.
El lliurament ha estat precedit de la conferència pronunciada pel restaurador Jeroni Castell del Restaurant Les Moles d’Ulldecona, xef que recentment ha renovat la distinció gastronòmica d’una estrella que atorga la Guia Michelin.
Reconeixement als millors olis verge extra
El CDO (Centre de Desenvolupament de l’Oli) reconeix des de fa deu anys els millors olis d’oliva verge extra que s’elaboren al territori. Actualment, el CDO està gestionat per la Diputació de Tarragona i l’Ajuntament de Reus. També forma part de l’Associació Espanyola de Municipis de l’Olivera (AEMO), organisme que té com a objectiu constituir, des dels ens locals o municipis associats, una plataforma de coneixement, promoció i revalorització de la cultura de l’oli.
Els premis anuals consisteixen en la compra, per part del CDO, d’ampolles dels olis guardonats, amb la finalitat de fer-ne difusió a través d’obsequis promocionals. A més, les almàsseres podran fer menció del premi a l’etiqueta dels envasos de l’oli d’oliva verge extra.