L’entrega dels guardons dels Premis Terraltí va tindre lloc aquest cap de setmana en el marc de la 18a edició de la Festa de l’Oli de la Fatarella, un certamen que aplega mig centenar d’estands de productes artesanals amb l’oli d’oliva com a protagonista. Els atorga anualment el Consell Regulador de la Denominació d’Origen Protegida (DOP) Oli de la Terra Alta als millors olis d’oliva verge extra de l’any de la zona de producció de la DOP amb la varietat d’oliva empeltre, la més característica de la Terra Alta.
La Festa de l’Oli de la Fatarella té com a objectiu promocionar l’oli i els productes agroalimentaris i artesanals de la localitat: avellanes, fruita seca, vi, embotits, rebosteria de qualitat… En el recinte firal hi havia estands d’aquests productes i de maquinària agrícola, aiguardent, productes artesanals en generals i oficis antics. També hi havia un espai de jocs tradicionals i diverses activitats paral·leles, com ara degustacions d’oli nou dels quatre elaboradors locals, concurs d’allioli, àpats populars, curses atlètiques, jornades tècniques, etc.
La consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat, Meritxell Serret, va ser l’encarregada d’inaugurar la Festa i va destacar que el municipi de la Fatarella és sinònim d'”emprenedoria i de dinamisme” en l’àmbit de l’activitat agrària. La consellera va llançar el missatge de la necessitat de singularitzar els productes per tal de fer-los competitius en un mercat globalitzat i cada cop més competitiu. Va assegurar que la seua conselleria estarà al costat dels productors agraris per promocionar els productes i va avançar que els pressupostos de la Generalitat per al Departament Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació creixeran l’any que ve per primer cop en els últims cinc anys amb un 13,6%.