Des de la implantació de Kronospan al Polígon Catalunya Sud, les Terres de l’Ebre compten amb un referent de la indústria del futur: valorització de residus, ús prioritari d’energies renovables i creació d’un producte final reciclable i amb petjada de carboni negativa. Un exemple perfecte d’economia circular.
Pel que fa a la valorització de residus, els taulells de fusta que produeix Kronospan al Polígon Catalunya Sud es fabriquen 100% amb fusta reciclada
Pel que fa a la valorització de residus, els taulells de fusta que produeix Kronospan al Polígon Catalunya Sud es fabriquen 100% amb fusta reciclada. D’aquesta manera, Kronospan li dona una segona (i una tercera, quarta, cinquena…) vida a tota aquella fusta que arriba als punts nets i de reciclatge en forma de, per exemple, mobles vells o palets de fusta. Gràcies a la seva capacitat de producció, la fàbrica de Kronospan de les Terres de l’Ebre reutilitza fusta d’aquest tipus que es genera a Catalunya, València, Aragó i el sud de França.
A escala global, les fàbriques de Kronospan reaprofiten prop de tres milions de tones anuals de fusta que desapareixen de deixalleries, abocadors i punts nets per a transformar-se en producte nou de primera qualitat, el qual, un cop acabada la seva vida útil, podrà ser reutilitzat de nou com a matèria primera per a la producció de nous taulells.
Aquest reaprofitament d’un residu que fa Kronospan en utilitzar-lo com a matèria primera comporta que la fàbrica de Tortosa tingui una empremta de carboni negativa
Aquest reaprofitament d’un residu que fa Kronospan en utilitzar-lo com a matèria primera comporta que la fàbrica de Tortosa tingui una empremta de carboni negativa: és a dir, que pel seu procés productiu no només compensa la totalitat de gasos efecte hivernacle que genera, sinó que a més elimina més carboni del que emet.
El compromís de Kronospan es demostra amb la utilització de fusta 100% reciclada com a matèria primera i amb l’ús recurrent, i cada cop més intens, de fonts d’energia renovables
El compromís de Kronospan per tenir un impacte positiu en el medi ambient es demostra amb la utilització de fusta 100% reciclada com a matèria primera i amb l’ús recurrent, i cada cop més intens, de fonts d’energia renovables. Avui dia, Kronospan disposa del parc fotovoltaic en sostre més gran de Catalunya. Aquesta instal·lació està composta per més de 20.600 plaques solars que ocupen una extensió aproximada de 53.000 m 2. Cada placa solar té una potència de 545 Watts, per la qual cosa la instal·lació podria generar prop de 14.600 megawatts-hora a l’any.
L’aposta per l’energia renovable s’intensifica amb la futura construcció d’un parc eòlic al Polígon Catalunya Sud que podria generar prop de 15 megawatts d’energia 100% renovable
L’aposta per l’energia renovable s’intensifica amb la futura construcció d’un parc eòlic al Polígon Catalunya Sud que podria generar prop de 15 megawatts d’energia 100% renovable. Un cop més, aquesta iniciativa demostra que el progrés industrial pot i ha d’anar acompanyat del respecte al medi ambient. La instal·lació d’aerogeneradors en sòl industrial i just al costat d’on s’ha de consumir és el prototip del polígon industrial del futur; el desenvolupament industrial sostenible i sensible amb el territori. La combinació del parc eòlic amb el parc fotovoltaic de Kronospan faran que la planta de Terres de l’Ebre funcioni 100% amb energia renovable.
Contingut patrocinat
2 comentaris
Propaganda i greenwashing disfressats de notícia.
Si hi hagués un mínim de rigor periodístic, aquest article diria exactament el contrari del que afirma.
Quan vaig començar la carrera de periodisme i alguns professors ens advertien que la professió estava moribunda, potser es referien justament a això: la submissió absoluta dels mitjans als interessos de grans empreses i fons d’inversió.
És trist veure en que ens hem convertit.
Potser aquest comentari serà invisibilitzat per una IA amb una escrupolosa consciència corporativa o per algun treballador que, per conveniència, necessitat o cansament, ha renunciat als seus ideals. Però, encara que ningú el llegeixi, només pel fet de continuar exercitant el pensament crític, ja haurà valgut la pena escriure’l.
No és un article periodístic, és un article de “contingut patrocinat”, com es pot veure al final per advertir que es tracta de publicitat.