Este diumenge 3 de juliol, Sant Jaume d’Enveja recupera la celebració de les tradicionals Festes de l’illa de Buda en honor a Sant Pere. En motiu de la Romeria es podrà accedir a l’Illa i conèixer-la a través de la tradició i la cultura.

A partir de les 9.30h es farà la Caminada Popular de la Ruta de l’Angula que permetrà accedir a l’Illa a peu. Les activitats a l’illa començaran a partir de les 10.00 el matí i l’accés  fins a l’ermita de Sant Pere es podrà fer a peu, en bicicleta o en tren turístic. Durant el matí hi haurà diferents activitats tradicionals i enguany s’ha recuperat alguns dels actes que antigament es feien per les festes de Sant Pere a l’Illa de Buda. Així ho ha explicat Xavi Llorach, regidor d’Activitats Tradicionals de Sant Jaume d’Enveja:A partir de les 11.00h del matí hi haurà l’entrada de la imatge de Sant Pere, acompanyada per l’Associació Cavallistes de Sant Jaume i a les12.30 hi haurà  lamissa en honor al patró de l’Illa de Buda. Durant la jornada hi haurà parada de productes típics i també cantada i ballada de jotes. Els accessos a l’Illa es podran fer entre les 10.00 h i les 13.00 h. L’activitat tindrà un preu de 3 euros i tota la recaptació es destinarà a millores a l’Illa de Buda.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.