Els Mossos d’Esquadra pertanyents a la Unitat Regional de Medi Ambient de les Terres de l’Ebre han denunciat un home i una empresa de la Ràpita per uns abocaments de residus i deixalles a la zona del camí Natural Via Verda Val de Zafán, al terme municipal d’Alcanar.

Els agents van rebre informació sobre uns abocaments de residus i deixalles en este espai i un cop al lloc van localitzar fins a tres abocaments de residus i deixalles de dimensions considerables, els quals estaven ubicats a escassos metres de distància entre ells. Els mossos van comprovar que als abocaments també hi havia restes de fibrociment, residu que conté amiant i per tant està considerat com a perillós.

Un cop efectuades les corresponents gestions, els policies van poder identificar com a responsables d’estos fets, una empresa de serveis de la Ràpita i un particular.

Estos fets constitueixen una infracció recollida en el Decret Legislatiu 1/2009 pel qual s’aprova el text refós de la Llei Reguladora de Residus, i la denúncia es trametrà ara a l’Agència de Residus de Catalunya i l’Ajuntament d’Alcanar, com a institucions competents amb la matèria. Els autors s’enfronten a elevades sancions i també l’obligació d’haver de restituir l’espai malmès.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.