La inversió de la multinacional Kronospan podria arribar a ser de 400 milions d’euros si finalment pogués disposar del ramal ferroviari que ha demanat l’empresa. Això es deu a què si finalment es materialitzés, es podria obrir una nova línia de fabricació de taulons de partícules orientades. En este cas, és necessari el ramal, ja que gran part de la producció s’hauria d’exportar a la resta d’Europa perquè a l’Estat espanyol no hi ha suficient demanda. Esta nova línia està valorada en més de 200 milions d’euros i en conjunt s’arribarà a ocupar a més de 300 treballadors i treballadores. Tot i això, la companyia estima que es podrien arribar a crear al voltant de 1.500 llocs de treballs indirectes al territori.

Des de Kronospan han fet un estudi i un projecte de com podria ser este ramal ferroviari i li han entregat a la Generalitat. Este està calculat entre 7 i 8 milions d’euros. Ara, caldrà veure qui podria acabar assumint estos costos. “Invertiríem prop de 400 milions d’euros. No estem demanant molt”, ha assegurat el director general de Kronospan Espanya, Javier Macicior.

L’Ajuntament de Tortosa ha visitat avui l’estat de les obres, que avancen a un ritme vertiginós. Una de les naus ja té l’estructura creada, però a les 27 hectàrees que ocupa l’empresa, se’n construiran sis com la que ja hi ha. Ara mateix, ja s’està donant feina a unes tres-centes persones, però es calcula que serà a partir del setembre quan s’arribarà a les cinc-centes. Des de l’empresa han assegurat que la intenció és que a finals d’este mateix any, les fàbriques ja puguin començar a operar.

L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha aprofitat l’ocasió per a explicar que ja hi ha diverses empreses interessades en adquirir parcel·les, quan s’amplie el polígon Catalunya Sud. Està previst que guanye 130 noves hectàrees. Ara mateix, en té 170. Això faria que es pogués crear un clúster al mateix polígon, d’empreses relacionades amb la fusta, al voltant de Kronospan. Des del consistori han confirmat que ja hi ha hagut converses, tot i que no han volgut desvetllar els noms de les companyies interessades.

 

Autor: