La Generalitat de Catalunya ha convocat, en el marc del Fons Europeu Marítim i de la Pesca (FEMP), 4 milions d’euros, ampliables a 7 milions d’euros, destinats a inversions 2022 per fomentar la pesca i l’aqüicultura sostenibles i la comercialització i transformació dels productes pesquers. Aquests ajuts podran dinamitzar unes inversions en el sector pesquer de fins a 14 milions d’euros.

Aquesta serà la darrera convocatòria d’ajuts FEMP de mesures generals, cofinançats en un 75% per la Unió Europea i un 25% per la Generalitat de Catalunya, ja que s’espera iniciar el futur Fons Europeu Marítim de la Pesca i l’Aqüicultura (FEMPA) l’any 2023.

S’han habilitat ajudes a 21 línies d’actuacions, adreçades als operadors de la cadena de valor dels productes pesquers, que incentivaran actuacions comla descarbonització del sector primari, la comercialització i la indústria pesquera; les inversions a bord per millorar la seguretat, les condicions de treball i el valor afegit dels productes; la diversificació de l’activitat pesquera i aqüícola; la protecció de recursos pesquers, hàbitats i xarxa Natura 2000; les inversions en ports pesquers i llotges; les inversions en la comercialització i transformació dels productes pesquers; l’assessorament a iniciatives empresarials dels operadors de la cadena de valor; i la promoció dels productes pesquers.

Aquests ajuts contribueixen a implementar l’Estratègia marítima de Catalunya 2030 (EMC), amb iniciatives i projectes que connecten les línies estratègiques d’actuació (LEAS) de l’EMC amb la ciutadania i el territori i fomenten un desenvolupament sostenible i respectuós envers l’ús de la mar, la creació i el manteniment d’ecosistemes marins resilients, la millora de la qualitat de vida de la ciutadania i un marc de governança innovador que garanteixi l’operativitat.

222 beneficiaris dels ajuts per compensar les vedes pesqueres

La Generalitat de Catalunya també ha concedit 424.550 euros en ajuts a 222 beneficiaris per compensar les pèrdues econòmiques derivades de les vedes pesqueres realitzades durant els anys 2020-2021. Aquests ajuts estan destinats a les embarcacions de pesca de les modalitats d’arrossegament, encerclament i palangre de superfície de la flota amb port base a Catalunya. Són ajudes cofinançades al 50% pel Fons Europeu Marítim i de la Pesca (FEMP) i  l’altre 50% a càrrec del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA).

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.