L’empresa que s’implantarà al Polígon Catalunya Sud serà ni més ni menys que l’empresa líder del sector que fabrica planells de fusta reciclant residus per tal de donar una segona vida al material, l’austríaca Kronospan. L’empresa, caracteritzada pel residu zero, té presència a països com els Estats Units, França o Rússia. A Espanya té dues seus a la província de Burgos, on treballen més de 180 persones de manera directa i prop de 1.400 de forma indirecta. Dades que s’aproximaran a la futura planta a Tortosa.

La corporació va fundar-se a Lungötz (Àustria) l’any 1897, però fins als anys 80 no va començar la seva expansió internacional. Ara l’empresa, caracteritzada pel residu zero, i líder seu sector i té més de 40 fàbriques arreu del món, té presència a països com Regne Unit, Hongria, França, Rússia o els Estats Units. Actualment hi treballen quasi 15.000 persones de manera directa i s’estima que el nombre de treballs indirectes es multiplica per 10.

Kronospan va instal·lar-se a Espanya el 2002, concretament a Burgos on té dues fàbriques, una a la capital i l’altra Salas de los Infantes. La província és un dels majors productors del Sud d’Europa i factura més de 100 milions d’euros. A Castellà i Lleó ha creat més de 180 llocs de treballs directes, i els indirectes sumen a més uns 1.400, el mateix número que s’estima al polígon Catalunya Sud.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.