Benvinguts a Pagès és una campanya impulsada pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya que durant tot un cap de setmana permet que 150 explotacions agroalimentàries de tot Catalunya obrin les portes als visitants per ensenyar els camps, els ramats i els obradors.
Des de la primera edició ara fa sis anys, la Ribera d’Ebre —amb la coordinació del Consell Comarcal— participa en les jornades. Enguany les explotacions riberenques que hi participen són la Formatgeria Laura, l’Hort de Maso, la Cistella de l’Ebre i el Molí de Rué.
Així, durant el cap de setmana del 2 i 3 d’octubre, les quatre explotacions riberenques mostraran el seu treball i la qualitat dels seus aliments a través de visites gratuïtes en les quals es podran degustar els productes i comprar formatges, fruita, olis, verdures i vins sense intermediaris. Les visites gratuïtes a les explotacions s’han de reservar a través de la pàgina www.benvingutsapages.cat.
L’oferta dels productors es complementa amb la participació de nou allotjaments rurals i establiments de restauració que aposten pels productes locals. Sis allotjaments i quatre restaurants de la comarca també s’han afegit a la iniciativa amb adaptacions d’ofertes i de menús perquè els visitants puguin gaudir de tot el cap de setmana a la Ribera d’Ebre.
Paral·lelament a la celebració de Benvinguts a Pagès, els productors de la comarca han consolidat una oferta estable i permanent durant els 365 dies de l’any. Així, ofereixen visites de pagament per apropar l’activitat agrícola a famílies, escoles i ciutadania en general durant tot l’any, donant continuïtat a l’esdeveniment del proper cap de setmana. L’oferta s’adreça al conjunt dels visitants amb una atenció especial per a les famílies i el públic interessat per la descoberta de la natura, el patrimoni i la gastronomia.