Aquest dilluns (21.30 h), nova edició de Minut 91 a Canal Terres de l’Ebre. Joaquim Del Pino, delegat de la Federació Catalana de Futbol a l’Ebre, ens ha visitat per aclarir les incògnites sobre les competicions i tancar la polèmica. El delegat, entre altres qüestions, ha comentat, respecte a la primera catalana, que, de moment, cap club, fins avui, ha comunicat oficialment que no competirà.

En qualsevol cas, Del Pino, ha reconegut que la clau de la Primera catalana està a la Segona. Si aquesta no competeix, els equips de Primera catalana poden decidir el seu futur, jugar o no, sense cap incidència ni econòmica ni de competició (no baixaran).

No obstant això, cal recordar que la competició s’ha de reprendre dissabte. El Gandesa, per exemple, ha manifestat avui dilluns que es manté en la posició de no competir.

Segons Del Pino, les opcions de no jugar la Segona catalana a hores d’ara són d’un 99%. Però s’han d’acabar de confirmar perquè el pla de competicions contempla que en aquests moments encara hi hagi marge de temps per disputar-se les jornades que manquen. Malgrat això, el fet que hi ha grups de Segona Catalana a Catalunya amb 22 equips comporta que el marge quedi gairebé exhaurit perquè no hi hauria temps per poder jugar en tots els grups de la categoria.

Llavors, quan això es confirmi, la Primera catalana seria opcional per als equips. S’espera que demà dimarts es puga saber alguna cosa en aquest sentit. Es confia, però, que dels 40 equips de Primera acaben competint igualment una àmplia majoria.

Pel que fa a la Tercera catalana ebrenca, el delegat ha advertit que si tots els equips estan d’acord en no jugar, no ho faran. Però han de fer un comunicat oficial, signat per tots ells. I a la quarta catalana passaria el mateix, si tots els equips estan d’acord en no jugar, tampoc ho faran. Però cal estar a expenses de què no n’hi hagi cap. En aquests instants, només que un equip vulgues competir (i si hi ha temps per poder jugar) podria tenir l’opció a fer-ho i, si els altres no volen jugar, aquest equip, per pla de competicions, podria acabar pujant. “Surrealista però cert“.

Finalment, Del Pino ha informat que el futbol base, amb les competicions reduïdes que es van establir, sí que està previst que competeixi en les pròximes setmanes. Amb la visita del delegat a la tele ebrenca, hi ha qüestions que queden més clares, a l’espera que es confirmin aquesta setmana.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.