Esquerra Republicana ha fet balanç de la campanya electoral al davant del campus de la URV de Tortosa amb la presència del president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent; els alcaldes i alcaldesses republicanes del territori, els presidents i presidentes dels Consells Comarcals, i els integrants de la candidatura a les eleccions del Parlament.

Roger Torrent ha defensat el “compromís irrenunciable d’Esquerra amb les Terres de l’Ebre”; fet que “connecta noranta anys d’història del partit defensant la independència i la justícia social, disposats a donar-ho tot per ajudar els seus conciutadans i estar al costat de gent”.

A més ha agraït als alcaldes i alcaldesses, regidors i regidores presents, el seu compromís amb  l’1 d’octubrefent una menció destacada per a Paco Gas, Lluís Salvadó, Albert Salvadó, Josep Caparrós i Francesc Xavier Moliné.

El president ha fet una crida a la participació: “diumenge cal anar a votar per no lamentar-nos després, ens hi juguem que la reconstrucció del país sigui liderada des de l’esquerra i el republicanisme; o bé que sigui liderada pels del 155 amb el PSC al capdavant i els vots de l’extrema dreta”.

Torrent ha advertit que “ens hi juguem si aquesta recuperació i reconstrucció la lideren aquells que únicament pensen amb els interessos de les elits, que han engegat la maquinària de la repressió i han encobert una monarquia corrupta; o bé aquells, com Esquerra Republicana, que volem la República catalana i posem els interessos del conjunt de la ciutadania al centre”. Ha afirmat.

El president ha demanat el vot per Esquerra Republicana per assolir una victòria “que la porti a liderar un govern independentista, solvent, d’esquerres i  dirigit per Pere Aragonès, que és qui millor representa la capacitat per generar els grans consensos i les grans majories que avui ens calen per sortir de la crisi. Un govern que ens aproximi a la República catalana i que ens permeti sortir per l’esquerra, posant a la gent al centre i que els serveis públics siguin l’eix vertebrador d’aquest país”.

El candidat Lluís Salvadó ha refermat “el compromís de la candidatura amb la República Catalana, amb el delta de l’Ebre i amb les Terres de l’EbreI això ho refermem, també, amb els balanços de l’acció de Govern que hem portat a terme”.

Fet pel qual ha criticat a “socialistes i comuns, els quals venen a fer grans promeses  i després de pràcticament tres anys de govern a Madrid el seu balanç a les Terres de l’Ebre és el de  zero inversions, trens que passen de llarg, 1.350 M€ per a Florentino i deixar perdre el delta de l’Ebre”.

Salvadó ha manifestat que “Catalunya, després de la crisi econòmica i social generada per la pandèmia, necessita un president republicà al capdavant. I Pere Aragonès és la persona més preparada i solvent per tirar Catalunya endavant, i això, sense perdre ni un gram de compromís amb la futura República catalana”.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.