Els quatre consells comarcals ebrencs i el Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE) han signat el Pacte per a l’Adaptació al Canvi Climàtic. La signatura d’aquest document implica un compromís en l’adopció de mesures que contribueixin a identificar factors que determinen la vulnerabilitat de les activitats econòmiques i dels territoris on es duen a terme; fomentar la gestió sostenible dels recursos (aigua, energia, sòl…) i incorporar l’adaptació al canvi climàtic en l’estructura de l’entitat, entre altres actuacions. La signatura s’ha dut a terme durant la jornada telemàtica de tancament del projecte Life Clinomics.

“L’adaptació al canvi climàtic és el principal recurs que tenen els agents que actuen en un territori per disminuir-ne la vulnerabilitat i això es concreta en estratègies, plans d’acció i processos de governança”, ha manifestat el president del COPATE, Joan Alginet, que ha destacat també la feina realitzada a través del Life Clinomics, un programa finançat amb fons europeus i que ha estat coordinat per la Diputació de Barcelona, ens gestor de la Reserva de la Biosfera del Montseny, i del qual el Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE) i el Consell Comarcal de l’Alt Penedès han estat socis.

Durant la jornada de tancament del Life Clinomics s’han presentat els resultats del projecte i  les actuacions que s’han posat en marxa: l’Observatori de la Sequera i la cria de la llavor d’ostra al Delta. El tancament de la jornada telemàtica ha anat a càrrec de la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.