Els brots de covid-19 registrats a les residències de Gent Gran de les Terres de l’Ebre es troben sota control, segons ha assegurat el Departament de Salut de la Generalitat aquest divendres a la tarda en un comunicat. Algunes, concreta, “podran tornar a l’activitat normal ben aviat”.

El brot de la residència VIMA de la Ràpita es troba sota control, amb només un positiu en els últims dies i pendents d’acabar l’aïllament les 5 persones asimptomàtiques del centre, que passaran a zona verda.

La residència diocesana Sant Miquel Arcàngel de Tortosa segueix amb 48 positius, tot i que ja s’han cribat 25 usuaris asimptomàtics que podran finalitzar el seu aïllament depenent dels resultats d’aquesta setmana.

A la residència Natzaret, de Móra d’Ebre, hi ha 10 persones usuàries positives, que en els pròxims dies finalitzaran l’aïllament i retornaran progressivament a la normalitat dins la unitat on es va iniciar el brot. La resta de centre es manté verd i sense casos nous des de l’inici.

A Gandesa, a la residència l’Onada, hi ha 4 positius. La resta de persones ja han rebut els resultats de les PCR negatives, així que en els pròxims dies s’iniciarà el desaïllament de la planta Covid per poder tornar a la normalitat.

A la residència de la Santa Creu de Jesús, tots els resultats de les PCR de control han estat negatius, i per tant ja han resolt els dies d’aïllament preventiu sense tenir cap nou cas al centre.

Pel que fa al brot de la residència l’Onada de Deltebre, detectat aquesta setmana, compta amb 11 positius. El centre va rebre la visita de l’equip d’intervenció ràpida del Departament i ja ha sectoritzat les unitats i adaptat la planta Covid per garantir la qualitat de vida de les persones positives i la seguretat de la resta de d’usuaris.

La residència d’Amposta compta aquest divendres amb 15 positius (5 treballadors i 10 usuaris). S’han treballat les distribucions i circuits després de les visites d’acompanyament dels tècnics de Salut Pública, Atenció Primària i TASF i estan pendent dels resultats del nou cribratge que es va fer durant dijous, que ja compta amb 108 negatius.

Al centre l’Onada Ulldecona segueixen amb una persona usuària positiva que resta en aïllament en zona vermella i a l’espera dels resultats del segon cribratge a la resta de persones que viuen al centre, tot i que no hi ha cap altra persona usuària que presenti simptomatologia.

Des del Departament de Salut es vol posar en valor “l’esforç, la constància i la dedicació d’aquests dies per part de tots els professionals i direccions dels centres residencials del territori, així com la coordinació amb els equips d’atenció primària que diàriament fan el seguiment presencial als centres que pateixen brots per tractar i millorar l’estat de salut de les persones que viuen a les residències”.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.