L’Institut Sòl de Riu d’Alcanar és el primer de Catalunya en formar els seus estudiants com agents anticovid, un projecte pilot endegat per l’Ajuntament d’Alcanar, el Departament de Salut, el Consell Comarcal del Montsià i l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT).

Aquest dimarts han començat les primeres formacions impartides per la tècnica de Salut del Consell Comarcal del Montsià. “L’alumnat està emocionat amb la idea de contribuir a reduir el risc de rebrot al municipi”, explica Meritxell Ulldemolins, regidora de l’àrea, la qual ha estat present en aquestes primeres sessions.

La formació consisteix a entendre com actua el virus i donar indicacions per a prevenir contagis, com ara col•·locar-se la mascareta, mantenir la distància de seguretat, fer un bon rentat de mans o ventilar bé les habitacions i sales. “Tanmateix, es pretén conscienciar sobre la importància de respectar les regles del joc en espais d’oci”, afegeix Victòria Salvadó, tècnica de l’ASPCAT, qui també ha assistit a les xerrades.

Des de la Regidoria de Joventut de l’Ajuntament també s’ha entregat una carta d’agraïment a cada estudiant i una xapa #STOPCOVID.

 

 

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.