Amb les restriccions actuals, “Montsià Jove” ha hagut de reformular l’edició d’enguany de la Trobada de Joves de la comarca. Com ja es va poder veure durant el confinament, molts grups de música i solistes aprofitaven les xarxes socials per a realitzar els seus concerts. Amb esta premissa, han programat una sèrie de quatre concerts que el jovent pot viure des de casa, estrenant-se amb Pepet i Marieta, mitjançant les possibilitats d’Instagram Live. “En la situació que tenim actualment, teníem dos opcions: o no fer la Trobada de Joves o intentar reformular-la i plantejar-la d’una altra manera, i al final és lo que s’ha fet de la mà de l’Oficina Jove del Montsià i del consell Comarcal” explica la regidora de joventut d’Amposta, Carla Bonfill. Per la seua part, el coordinador territorial de Joventut de les Terres de l’Ebre, Joan Barberà ha detallat que la Trobada Jove inclou, a més dels concerts, jocs i sorteigs.

Amb tot, l’actuació sí que ha mantingut l’escenari, les llums i el so, com si es tractés d’un concert tradicional. La sala, però, buida per complir amb el màxim de sis persones permeses: Pepet, Marieta, el personal tècnic i un servidor. Així i tot, l’energia de Josep Bordes i Maria Cruz ha traspassat les parets de l’Auditori d’Amposta i, des del perfil d’Instagram de Montsià Jove, han arribat al públic. Josep Bordes ha expressat a Canal Terres de l’Ebre que “per més que a la sala no hi hagués ningú, sentíem la presència de la gent per les ganes en les quals ja s’havia fet la prèvia d'”ei, tio, tenim ganes de veure i tal” i, òbviament, posteriorment quan vam veure tots els missatges i tota la gentada que s’havia connectat”.

A més d’impulsar els grups musicals de la comarca, la Trobada de Joves del Montsià pretén apropar al seu públic potencial les eines que ofereixen els diferents departaments de joventut. Amb això, l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, concreta “uns serveis que treballen per a formació, emancipació o matèria d’oci, vinculat als joves, i fer la trobada és això: ficar de relleu, i que tots els joves siguen coneixedors, de que tan la Generalitat de Catalunya, el Consell Comarcal del Montsià i i l’Ajuntament d’Amposta treballen de forma conjunta per donar estos serveis”.

En un altre ordre de coses, Josep Bordes ha manifestat que este concert de la Trobada de Joves del Montsià té un punt de reivindicació perquè “hem pogut demostrar que si se vol fer cultura en temps de pandèmia se pot fer, que la cultura és segura, que hi ha els mitjans, les ganes i la voluntat dels artistes per a fer-la”. Precisament, diversos membres del sector cultural de les Terres de l’Ebre ha convocat una concentració el pròxim 11 de novembre, a les 10.30 h, davant del Mercat Municipal de Tortosa.

👤 Redactor a ebredigital.cat, L’Ebre Notícies (l’informatiu de Canal Terres de l’Ebre) i Al Dia Terres de l’Ebre des de Ràdio Joventut.
⛓ Em pots seguir a Instagram, Twitter, Facebook i Linkedin com a @MontecinoValls.
📍 Tortosa, Terres de l’Ebre.