El grup municipal d’Esquerra Republicana – Més Deltebre ha expressat el suport al sector de la restauració i centres d’estètica de Deltebre davant la mesura de tancament presa la setmana passada pel govern de la Generalitat. Aquesta aturada ha generat força indignació entre el sector de la restauració del municipi. Els republicans entenen i lamenten la decisió, però la justifiquen amb l’onada de contagis que viu Catalunya i que ha portat a prendre decisions molt dràstiques.

La regidora republicana Laura Fabra ha demanat al govern municipal d’Enlairem Deltebre que es reforcin les partides dels ajuts per a les activitats econòmiques i que sobretot s’adaptin les bases a la realitat dels negocis i activitats afectades. “Hem de facilitar al màxim els tràmits a fer, i sobretot modificant les bases per a que a les empreses i activitats econòmiques els valgui la pena l’esforç”. Fabra ha demanat de nou un canvi de criteris de les bases establertes per l’Ajuntament de Deltebre per poder ampliar els ajuts i també els imports que puguin rebre determinades activitats.

“És cert que s’han donat ajudes i s’ha establert bonificacions, però en molts casos no són suficients i per això es va demanar un canvi de criteris”, ha dit la regidora. ERC també demanarà al govern municipal una exempció del pagament de terrasses i una bonificació de la taxa d’escombraries.

El grup d’Esquerra ha lamentat també que el calendari fiscal del municipi hagi comportat que el segon pagament de l’IBI arribi en plena segona onada i quan moltes activitats han hagut de tancar les seves activitats. “El primer ajornament de l’IBI sense modificar la previsió del segon ha estat un error i una dificultat afegida per a la majoria de comerços i famílies de Deltebre”, ha manifestat Fabra.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.