AENOR, entitat de certificació a Espanya, ha atorgat a la companyia tonyinaire Balfegó un segell integral de sostenibilitat mediambiental, traçabilitat, autenticitat i bones pràctiques de manipulació -relatives a l’anisakis- en tota l’activitat de l’empresa, tant al mar com a terra. L’entitat ha auditat totes les fases de pesca extractiva, el transport del peix a les granges marines i el procés d’alimentació, extracció i sacrifici que es fa de la tonyina roja. Un dels punts destacats és el procés de traçabilitat que des del 2008 permet identificar i acreditar el recorregut de cada peix de Balfegó, les seves anàlisis microbiològiques i el percentatge de greix que ha adquirit. AENOR ha verificat les proves d’ADN que es fan a les tonyines.

Aquest és el segon certificat AENOR que rep Balfegó aquest any. La companyia també ha estat la primera empresa del sector pesquer espanyol que aconsegueix el certificat AENOR enfront de la covid-19. És un segell que certifica les inversions realitzades per l’empresa per adaptar-se a les circumstàncies definides per la crisi sanitària i que avala l’efectivitat de les mesures, sistemes i protocols adoptats.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.