Unió de Pagesos ha reclamat al Departament d’Agricultura que faci efectives les mesures urgents de compensació per als viticultors del Priorat, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta afectats pel cop de calor a les seves vinyes el juliol del passat 2019. Recorden que el compromís del Govern en una reunió el 15 de novembre de l’any passat, amb l’adequació dels mòduls de l’IRPF i possibles ajuts de mínims per compensar el descens de la producció, encara no s’ha fet materialitzat. El sindicat va proposar habilitar crèdits a interès 0, un ajuts directe i reducció de mòduls per a les explotacions que es van veure afectades amb “pèrdues importants” la campanya 2019/20. Les altes temperatures diürnes i humitats reduïdes van cremar fulles i fruit.

Malgrat haver demanat una trobada urgent al mateix juliol de 2019 amb el Govern, el sindicat retreu que els responsables d’Agricultura i l’Incavi només es reunissin amb les DO Terra Alta, Priorat i Montsant i el sindicat no fos convocat fins el mes de novembre.

El sindicat també ha anunciat que segueix treballar per modificar l’assegurança del raïm perquè inclogui adequadament el dany per cop de calor, a més d’altres afectacions com el míldiu i la malura.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.