L’Ajuntament d’Alcanar i la Comissió de Festes han decidit conjuntament suspendre les Festes del Remei, previstes del 9 al 12 d’octubre, davant de l’evolució actual de la pandèmia provocada per la Covid-19. La decisió de posposar els actes de festes per a l’any vinent s’ha pres de manera unànime amb les pubilles, pubilletes, hereus, així com els seus familiars. Igualment, la quarta edició del festival Iber Tyrika, que també s’havia de celebrar a l’octubre, queda anul·lada.

La regidora de Festes, Mercè Fischer,  ha explicat que “som conscients que després de tot el que ens ha tocat viure els últims mesos, tothom esperava amb molta il·lusió les festes Majors d’Octubre, però hem de ser responsables i  no posar en risc els protagonistes de la nostra festa, les pubilles, els hereus, les entitats i tota la ciutadania que hi participa”.

Per la seua banda, l’alcalde d’Alcanar, Joan Roig, ha afegit que com a alternativa es tornarà a optar per espectacles de petit format. “La ciutadania podrà gaudir d’actes culturals, amb aforament limitat, situats en ubicacions que permeten garantir el distanciament social i les condicions de seguretat davant la pandèmia de la covid-19. Ara, la cultura i l’entreteniment són més importants que mai”, ha dit.

Pel que fa a Tyrika, el regidor de Turisme, Jordi Monfort, ha remarcat que “l’essència de Tyrika és incompatible amb la covid-19, però igualment organitzarem activitats adaptades a la situació actual per a promoure el nostre patrimoni iber, en el marc del 20è Cap de Setmana Ibèric. A més, seguirem potenciant el nostre llegat històric al llarg de l’any a través de diferents propostes virtuals i recursos pedagògics”.

En els pròxims dies el consistori anunciarà les diferents activitats previstes per aquesta tardor, que es realitzaran seguint el protocol de mesures de seguretat i protecció davant la COVID-19.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.