Fa pocs dies llegia la notícia que un home havia agredit a un xiquet de 14 anys a Manresa per portar una samarreta antifeixista. Òbviament, l’home agressor, no amaga el fet de ser feixista i, amb orgull, llueix un tatuatge amb una esvàstica que, només per recordar, és el símbol dels assassins de més de 6.000.000 d’éssers humans i la desfeta d’una Europa per una guerra ferotge que va acabar amb moltes vides i es va fer mundial. Per cert, aquest senyor exemplar ha vingut a viure a Tortosa amb la seva parella perquè s’hi sent més còmode, potser ens ho hauríem de fer mirar, tat?

També recentment, he llegit que, finalment, es vol, més o menys, equiparar el feixisme espanyol de Franco a la ideologia nazi de Hitler o el Italo-feixisme de Mussolini. Però res, als nostres tribunals encara es pot dir tranquil·lament que portar una camiseta que rebutja aquestes ideologies assassines és una provocació. Sembla, i no només ho sembla, la ultradreta campa solta i està molt ben situada, sobretot a certs llocs amb poder, podrem canviar mai aquesta herència podrida del franquisme?

I és que, a voltes, pareix que vivim en un món del revés. No és normal que el Vicepresident Segon del Govern Espanyol faci un tuit dient, més o menys, que s’ensuma la negació d’una justícia igual per a tothom, especialment si ets català i vols la independència. De fet, només cal veure el que fan amb els nostres presos polítics. Però, què és aquest comentari senyor Pablo Iglesias Turrión? Si les institucions no funcionen correctament, i s’està al govern del país, es té l’obligació de mirar què està passant i ajustar el que no funciona correctament, ja que un tuit només queda d’”influencer” de “pa sucat amb tomata” i poca cosa més! 

Potser no sé el que em dic, segur que només es un somni o un joc dels disbarats. A mi, personalment, se’m fa difícil pensar que en aquest segle de la hiperconnectivitat aquestes ignomínies puguin passar davant de tothom i ningú no hi faci res, sobretot perquè el feixisme, i el mal funcionament de la justícia o d’altres institucions poderoses, sí o sí, s’ha de combatre. Ens hi va la vida i la dignitat!

Pintora i psicòloga, amb ulls inquiets aprenent de la vida…