Fa uns dies Teresa Jordà, consellera d’Agricultura, es va comprometre a revisar els criteris sobre les infraccions de caça arran del malestar del col·lectiu per l’aprovació de la Llei 5/2020, en què el règim de sancions als caçadors creix per a multes ‘molt greus’ de 3.000 a 120.000 euros.

Ahir, el Consell Comarcal de la Terra Alta va votar la moció presentada per Junts per Catalunya en suport al col·lectiu de caçadors, però  va ser l’única força que va mostrar el seu suport explícit a la Federació de Caçadors. Entesa-Movem es va abstenir, ERC i els independents van votar en contra, així com el PSC, tot i que el grup parlamentari qüestiona al Govern l’augment ‘desmesurat’ de les sancions als caçadors. La moció reclamava “donar suport a les reivindicacions del col·lectiu de caçadors” i “instar a la Generalitat a promoure una Llei Catalana de Caça ajustada a la realitat i necessitats del territori”.

És per això que l’alcalde de Gandesa i portaveu de Junts per Catalunya al Consell Comarcal de la Terra Alta, Carles Luz, ha fet notar el malestar generat per la decisió de l’equip de govern comarcal, al que titlla d’insensible cap al territori “que no defensa la comarca i que agreuja i perjudica seriosament la Terra Alta”. Luz ha reivindicat la caça com a “part integrant de la natura que permet l’equilibri de les diferents poblacions d’animals existents als nostres territoris”, i també ha recordat que “la caça ajuda a la conservació de la fauna salvatge i el manteniment de la biodiversitat”.

El portaveu també ha esmentat que amb aquesta decisió “es fa palés del distanciament del govern del Consell Comarcal de la Terra Alta no només del grup polític de Junts, sinó també amb el territori”. “Aquesta moció pretén buscar diàleg i consens, així com demana que es paralitze la Llei per tal que tots plegats hi treballen”, assegura Luz, “el Departament d’Agricultura ha de col·laborar amb els caçadors, però també amb el govern de la Generalitat de Catalunya”.

A més, el portaveu de Junts també s’ha mostrat sorprés pel vot en contra de l’equip de govern del Consell Comarcal, vist que en altres poblacions del territori, com ara Deltebre, Esquerra Republicana ha donat suport al món de la caça.

Luz ha qüestionat, també, la sortida del Consell Comarcal de la Terra Alta del projecte “Catalunya, País Viu” arran dels nous projectes eòlics.  Segons el portaveu, es tracta d’un programa “per ajudar les comarques amb despoblament”. En este sentit l’alcalde de Gandesa denuncia que el govern del Consell Comarcal (format per ERC, UPTA, FIC i Entesa-Movem) ja ha renunciat a un pla FEDER d’1,3 milions d’euros d’inversió a la Terra Alta, i a un pla de foment de turisme de 400.000 €.

👤 Redactor a ebredigital.cat, L’Ebre Notícies (l’informatiu de Canal Terres de l’Ebre) i Al Dia Terres de l’Ebre des de Ràdio Joventut.
⛓ Em pots seguir a Instagram, Twitter, Facebook i Linkedin com a @MontecinoValls.
📍 Tortosa, Terres de l’Ebre.