ERC-Més Deltebre considera que els càlculs que ha marcat el govern municipal per a la concessió d’ajuts econòmics al teixit empresarial, aprovat en sessió plenària,“només fan que limitar aquestes ajudes, fent que la majoria d’empreses no puguin accedir als màxims previstos als supòsits que s’han establert”. Esquerra Republicana defensa que la comparativa usi els mateixos criteris que els ajuts de la Generalitat i compari el març i abril de 2019 amb els mateixos mesos de 2020 per tenir una mitjana de les pèrdues més real.

“Hem fet simulacions amb perruqueries, centres d’estètica, restaurants o bars, i la majoria d’aquestes activitats no passaran del supòsit 1 o 2, i per tant d’ajudes que no resoldran els problemes reals que han hagut d’assumir” ha manifestat la regidora Laura Fabra. “Comerços i empreses que s’han pogut acollir a les ajudes de la Generalitat, a les de Deltebre només es podran acollir la majoria a un descompte de la taxa d’escombraries”. En aquest sentit, la regidora va proposar en el transcurs del ple un canvi de paràmetres per fixar les pèrdues de les activitats econòmiques, proposta que el govern municipal va declinar. Fabra va afirmar que “malgrat els anuncis de grans dotacions econòmiques i imports que poden semblar ambiciosos, la realitat serà ben diferent, i hem d’evitar frustracions col·lectives”.

El grup republicà no obstant va donar suport a la resta de bases que es van sotmetre a votació al plenari, entre elles, les d’ajuts a determinats tributs municipals i activitats extraescolars; les de situacions d’emergència social i necessitats bàsiques així com les bases que regularan l’Eurodelta. També van recolzar la modificació de crèdit proposada pel govern municipal, i que entre d’altres canvis a partides comportarà un augment a les aportacions de Càritas, Creu Roja i Protecció Civil.

En l’apartat de mocions Esquerra va presentar, al plenari, una moció de rebuig a l’acord comercial entre la Unió Europea i el Vietnam sobre el sector arrossaire. “Aquest acord és una amenaça per al manteniment del cultiu i la viabilitat de les explotacions arrosseres en llocs com el Delta de l’Ebre” ha defensat Carlos Bel, regidor republicà. Segons els republicans defensen la necessitat de buscar mecanismes que ens permetin protegir el cultiu de l’arròs al nostre territori i lamenten que, tractats com aquest, només compliquin la producció i l’exportació. Aquesta moció va estar aprovada per unanimitat.

Per altra banda, va presentar també una moció de rebuig a la monarquia espanyola. Els republicans consideren que el país, arran de la situació de coronavirus no es mereix que la monarquia espanyola i el rei Felip IV admetin, sense vergonya, les possibles irregularitats en els comptes del rei emèrit Carles I. Demanem que el Congrés dels diputats obri una comissió d’investigació que permeti investigar aquestes presumptes irregularitats. Aquesta moció també va ser aprovada amb tots els vots favorables del consistori.

Finalment, el grup municipal d’Esquerra Republicana – Més Deltebre va presentar una moció, per la via d’urgència, per exigir al govern espanyol el pagament de totes les prestacions a les persones afectades per un ERTO. El portaveu republicà Joan Alginet ha recordat que “a Deltebre tenim 172 ERTOS amb 659 persones afectades, exigim el pagament de manera imminent”. Esquerra lamenta l’actitud del govern espanyol en el retard d’aquests pagaments i exigeixen que es procedeixin de forma immediata.

Esquerra va donar suport també a la moció presentada per Enlairem Deltebre de suport al món de la caça.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.