El grup parlamentari del PSC ha presentat al Govern tota una sèrie de preguntes relacionades amb l’augment de l’import de les sancions al col·lectiu de caçadors i “la manca de diàleg i comunicació amb la Federació Catalana de Caça i les seves representacions territorials”, davant del que consideren “una manca de model de caça del país i de la mala gestió de la fauna salvatge per part del govern de la Generalitat”.

Segons els socialistes, els caçadors desenvolupen un paper fonamental en el control cinegètic de la fauna salvatge per tal de reduir la superpoblació d’aquests animals, per aquest motiu “se’ls havia d’haver demanat l’opinió i consultat a l’hora de modificar el règim sancionador que ha suposat un augment tan desmesurat de les sancions”.

“El Govern no és prou conscient del que suposa el descontrol de la fauna salvatge. Un greu problema que genera danys a cultius i transmissió de malalties, i amb aquesta falta de consideració cap als caçadors que fan un control selectiu d’espècies salvatges, acabarà perjudicant el nostre territori cada cop més abandonat”, afirma el Primer Secretari del PSC a Terres de l’Ebre, Manel de la Vega.

El PSC reclama un treball coordinat i la col·laboració de totes les parts per reconduir la situació i no generar malestar als caçadors a l’hora de buscar formules per tal d’evitar males pràctiques o el furtivisme.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.