Junts per Catalunya presentarà mocions en suport als col·lectius de caçadors pel malestar generat per l’aprovació de la Llei 5/2020. El tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Deltebre Robert Bertomeu ha manifestat que “Junts per Catalunya estem al costat de la Federació Catalana de Caça”. “Hem d’entendre la caça com a part integrant de la natura que permet l’equilibri de les diferents poblacions d’animals existents als nostres territoris”, ha explicat Bertomeu, que també ha recordat que “la caça ajuda a la conservació de la fauna salvatge i el manteniment de la biodiversitat”.

La moció també explica que “per realitzar aquests canvis en les normatives i aplicar sancions no s’ha tingut en compte l’opinió del col·lectiu de caçadors ni de la Federació Catalana de Caça i tampoc s’ha consultat als municipis del món rural”. L’alcalde de Gandesa, Carles Luz ha lamentat “poca sensibilitat de la conselleria d’Agricultura amb la Federació Catalana de Caça”, que representa més de 60.000 caçadors i en aquesta línia ha demanat “que es reprengui el diàleg i s’escoltin les reivindicacions del sector i dels alcaldes afectats”.

La moció insta als diferents ajuntaments i consells comarcals a donar suport a les reivindicacions dels col·lectius de caçadors, a que la conselleria d’Agricultura reprengui el diàleg amb la Federació de Caça i a instar a la Generalitat a promoure una Llei Catalana de Caça ajustada a la realitat i necessitats del territori.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.