Aquests dies de maig en ple estat d’alarma per culpa de la pandèmia provocada pel maleït coronavirus em trobo estupefacte, aclaparat i perplex de veure com la classe elitista, supremacista i d’alt bressol de la capital de regne, Madrid, surt al carrer a manifestar-se demanant “llibertat” puny en l’aire, cantant l’himne dels partisans italians “Bella Ciao” i hissant amb alegria estàndards d’àguiles imperials. El fet, no sé si riure o plorar o que Déu ens agafi tots confessats.

El cert, de tot això, és que no acabo d’entendre com és possible que  certa gent es pugui manifestar impunement si estem en una situació d’estat alarma i estan prohibides. Mentre, les forces de seguretat de l’estat actuen amb una passivitat extrema davant d’aquestes sense fer res. Segurament – dic jo- i no vull ser malpensat: “Igual van aprendre del cap dels Mossos d’Esquadra, Trapero, sobre la manera de gestionar manifestacions i actes pacífics quan varen venir a Catalunya pels fets de l’1 d’Octubre” .

Així i tot, el més indignant d’aquestes manifestacions no és que es saltin les lleis, que per mi poden manifestar-se cada dia a la mateixa hora i al mateix lloc, ni molt menys que s’apropiïn sense gens de vergonya dels himnes dels partisans italians profanant el seu sentit místic i proletari, reconec, que Netflix i la sèrie “La Casa de Papel” ha fet molt de mal en la profanació d’alguns símbols de les classes populars. Algun dia tots aquests “Cayetanos”, “Borjamaris”, i fills de papa del barri de Salamanca de Madrid canviaran les àguiles per falçs i martells, samarretes de Calvo Sotelo pel Che Guevara i  el “Cara el Sol” per  “la Internacional”. I és que!, no ens enganyem amb el nivell cultural que tenim aquest país, conjuntament amb les noves tecnologies i les sèries de pagament els símbols acabaran prostituint-se.

Deixant de banda la fina ironia i tornant al que més m’indigna. Doncs resulta que aquest coronavirus sí que entén de classes socials, i així ho demostra als Estat Units, Brasil o altre país que pateix aquesta pandèmia amb una fractura social molt amplia. I en aquest cas, on més pateixen afectacions és en les classes socials més baixes, al personal sanitari i a la gent de la tercera edat. Però és clar, per a que aquests es puguin infectar necessiten gent irresponsables que facin de transmissors i portadors, per tant, és frustrant veure que certs grups socials amb tota irresponsabilitat, impunitat i irresponsabilitat es vagin manifestant pels carrers de Madrid ni que sigui amb descapotable i xofer particular, posant en perill la vida dels nostres sanitaris, de la nostra gent gran i de la gent sense recursos pel simple capritx perquè no governen els de la seva “Casta Social“.

Economista.