El grup municipal de Movem Tortosa ha presentat al govern municipal de la capital del Baix Ebre (Junts-PSC) diverses propostes amb la voluntat d’ajudar la ciutadania a superar la crisi sanitària, social i econòmica provocada perla pandèmia del coronavirus.

Les propostes que ha presentat aquest dimarts en conferència de premsa el portaveu de Movem Tortosa, Jordi Jordan, són:

  • Posada en marxa d’un pla per habilitar més espais per a vianants. L’objectiu és facilitar les passejades i la pràctica d’esport respectant les distàncies de seguretat amb la creació de noves zones de vianants, guanyant espais de carrers i avingudes. Els espais poden ser provisionals o permanents i es poden habilitar amb una nova senyalització horitzontal o pintura a la calçada, com ja estan fent algunes ciutats i com ja es va fer a Tortosa amb la plaça de l’Ajuntament. També es proposa reduir el temps d’espera dels vianants als semàfors per evitar aglomeracions de gent a la vorera i ampliar i connectar els carrils bici. El portaveu de Movem Tortosa ha especificat que estes propostes van en la línia de les propostes de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) i que, a més, permeten “convertir la crisi del coronavirus en una oportunitat per tirar endavant una nova mobilitat més segura i sostenible a la ciutat i que la ciutadania pugui guanyar espai als carrers”.
  • Recuperar les patrulles ciclistes de la Policia Local de Tortosa i la Policia de Barri.

D’altra banda, hi ha un segon grup de propostes que busquen facilitar la reactivació de l’activitat econòmica i cultural i ajudar les famílies que estan passant per més dificultats econòmiques. Són:

  • Modificació de la taxa d’ocupació de l’espai públic per a taules i cadires del sector de l’hostaleria i la restauració. Més enllà del comunicat efectuat pel govern minuts abans de la roda de premsa, Movem Tortosa suggereix que els propietaris puguen ampliar en un 50 per cent l’espai de les seues terrasses per poder disposar de la màxima ocupació amb la màxima seguretat i també es proposa que els locals que ara no tenen terrasses puguen demanar tenir-ne amb una bonificació en la taxa.
  • Creació de plans locals d’ocupació propis per poder contractar persones a l’atur i en situacions de risc d’exclusió social.
  • Incrementar les partides i polítiques socials.
  • Obrir la xarxa Wifi dels equipaments municipals a la ciutadania per millorar la connectivitat i facilitar l’accés a la xarxa de persones i famílies amb dificultats econòmiques.
  • Oferir en streaming espectacles culturals de pagament del Teatre Auditori Felip Pedrell o altres propostes culturals a partir d’un sistema de tarifes mixt que contemple preus més reduïts per als espectadors de l’streaming. D’esta manera es podria ampliar el número d’espectadors de les propostes culturals i superar les limitacions d’aforament.

Aquestes noves propostes presentades aquest dimarts s’afegeixen a les altres presentades anteriorment, i entre les quals hi havia, per exemple, la petició de gratuïtat de la zona blava durant la duració de l’estat d’alarma, la flexibilització i moratòria d’impostos, l’establiment d’una línia d’ajudes, microcrèdits i subvencions a autònoms i pimes, la rebaixa de la taxa de l’aigua per als comerços o la creació d’una taula local amb la participació de tots els grups polítics i agents socioeconòmics de la ciutat i en el marc de la qual es puguen acordar propostes i iniciatives per a la sortida d’eaquesta crisi.

 

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.