L’àmbit de la cultura és un dels que s’han vist més directament afectats per la crisi de la Covid19. Les cancel·lacions, ajornaments i reprogramacions han tingut una forta incidència en les propostes culturals previstes durant aquestes setmanes, i caldrà veure com va recuperant poc a poc la normalitat. A Tortosa, la regidoria de Cultura manté el treball per recuperar la dinàmica quan abans millor i per això, al costat de l’Associació Músiques i Events de l’Ebre, organitzadora de la Mostra de Jazz de Tortosa, convoquen ara el concurs anual per al disseny del cartells de la pròxima edició.

Segons ha explicat el tinent d’alcalde de Cultura, Enric Roig, la previsió és que aquest esdeveniment musical es duga a terme durant el 2020, en el moment que l’aixecament del confinament així ho permeta. És per això que ara s’han donat a conèixer les bases del concurs per establir el cartell de la pròxima edició. Com sempre, la tècnica és lliure, tot i que ha de preveure la reproducció en quatricomia mitjançant impressió ‘offset’. Un mateix autor en pot presentar el nombre que vulga, signant-les amb pseudònim. El format de presentació serà vertical en JPG, amb una resolució de 72 ppp i una proporció de 62×88 cm. El disseny ha de preveure un espai per incorporar els organitzadors, patrocinadors, empreses i entitats de suport, i s’hi poden utilitzar caixes amb text simulat. També s’ha de reservar espai per als noms dels artistes (3 o 4 noms) que prendran part a la 27a edició de la Mostra.

Al cartell hi ha d’aparèixer obligatòriament el text:

XXVII Mostra de Jazz de Tortosa
Del ___ al ___ de ______ del 2020
www.jazztortosa.com

Les dates es poden posar fictícies fins a determinar la data exacta de l’esdeveniment. Un jurat avaluarà les obres presentades i n’escollirà la guanyadora. L’autor caldrà que faça les adaptacions necessàries, com ara per als opuscles que se n’editaran, el fons d’escenari o les samarretes, entre d’altres.

A diferència d’altres anys, quan calia fer el lliurament en format físic, en aquesta ocasió la recepció dels originals es fa per correu electrònic a [email protected]. El termini màxim és el 16 de maig. L’assumpte ha de dir Concurs de Cartells Mostra Jazz Tortosa 2020. La imatge o imatges en jpg han d’anar numerades si en són més d’una, i referenciades amb el corresponent pseudònim. En un document pdf s’ha de detallar el pseudònim i la identitat real de la persona responsable, el telèfon de contacte, un correu electrònic i el NIF/CIF.

El premi del concurs és de 700 euros en metàl·lic, amb la col·laboració de la Fundació Privada Duran-Martí. Els cartells finalistes s’exposaran a internet a la web del festival.

En els últims anys, la Mostra de Jazz de Tortosa ha portat fins a les Terres de l’Ebre alguns dels principals referents de la música jazz de prestigi internacional, com Chick Corea, Michel Camilo, Pquito D’Rivera, Marcus Miller, Arturo Sandoval, Tete Montoliu o, a l’última edició, Spyro Gyra, entre molts d’altres.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.