El Servei Català de la Salut (CatSalut) elaborarà un informe per determinar quina és “la millor solució” de futur per resoldre el problema de mobilitat i falta d’aparcament a l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta, segons que ha explicat aquest dijous la directora territorial de Salut, Mar Lleixà, en resposta a l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, que dimecres va assegurar que el govern havia descartat el projecte del nou aparcament.

Lleixà ha reiterat novament que l’avantprojecte de l’aparcament al talús del turó on està ubicat l’Hospital de la Cinta planteja una sèrie de dificultats que qüestionen si aquesta és la millor de les solucions. “El Departament de Salut vol trobar la millor solució i per tant hem d’esperar aquest informe que estudiarà les diferents alternatives que donin resposta a les necessitats d’usos assistencials i d’ampliació que necessita l’Hospital de la Cinta”, ha indicat.

La directora territorial de Salut ha remarcat que la mobilitat, els accessos i l’aparcament de l’Hospital de Tortosa són competència municipal i l’alcaldessa Meritxell Roigé “no ha aportat cap solució per resoldre el problema”. “És evident que la col·laboració per part de l’alcaldessa no està ben encarrilada”, ha afegit.

D’altra banda, Lleixà ha acusat Roigé “de fer xantatge” a la Generalitat amb l’anunci de portar al ple la reversió de la modificació puntual del POUM, que no permetria la construcció del nou edifici de radioteràpia en una zona, ara qualificada de verda, de l’Hospital de la Cinta. “Amb la salut no hi podem jugar i molt menys quan estem parlant de processos oncològics“, ha dit, després de reconèixer que li “dol” aquesta actitud per part de l’alcaldessa. Lleixà considera que “és una errada” paralitzar tots els tràmits administratius municipals que haurien de permetre construir l’edifici oncològic en el complex de l’Hospital.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.