La CUP de les Terres de l’Ebre ha assenyalat que a la Taula de Consens només hi està representat el sector polític, econòmic i de gestió de l’aigua, però hi troben a faltar la comunitat científica, el sector turístic, els moviments socials i ambientals, etc. “Des de la CUP posem en dubte que les propostes ue surten d’esta taula siguen realment de consens al territori. Volem remarcar que el consens real actual és que la supervivència del Delta passa perquè el riu porte aigua i sediments i, per això, cal que les administracions comencen a treballar prioritàriament en esta línia”.

Aquest partit polític assegura que hi ha una contradicció en el pla de la Taula de Consens quan s’expressa que el Delta és “un ecosistema únic, natural i dinàmic” i, alhora, es defensa mantenir la seua morfologia actual. “Esta contradicció condiciona totes les mesures que proposa el document, i fa que les propostes vagen més en la línia de la protecció dels usos que no pas de la protecció del Delta. Per això, exigim més claredat i transparència en la concreció d’estes mesures”.

La CUP es mostra contraria a la mesura de la Taula d’acceptar el “retrocés de la línia de costa” per aportar sorres d’altres zones. “Hem d’apostar per l’aportació de sorra a través del riu de forma natural i no amb dragatges permanents de forma artificial. Caldria afrontar el debat obert des de la comunitat científica sobre els usos dels terrenys costaners”.

Els anticapitalistes també asseguren que el Pla Delta no fa una proposta decidida pel tema dels sediments. “Creiem que cal valentia política per a afrontar esta qüestió, i això exigeix pressionar la Confederación Hidrogáfica del Ebro, que amb les seues polítiques de gestió del riu, està protegint els interessos econòmics de les empreses hidroelèctriques, en detriment de la protecció de la conca de l’Ebre.

 

 

 


 

Serveis informatius Ebredigital.cat