Quan falten unes setmanes per començar la temporada de la collita de cítrics, en un mercat abastits per la taronja sud-africana, gràcies, als acords comercials de la Unió Europea amb els països de l’Àfrica Meridional, als quals s’hauran d’afegir els recents acords amb l’Amèrica Llatina. I després d’anys de preus sota cost de la producció autòctona incapaç de competir en preu amb els cítrics importats de fora de la Mercat únic Europeu, l’activista ebrenc, Rai López, ha iniciat una campanya original per les xarxes socials per salvar la producció ebrenca de taronges i clementines i d’aquesta manera salvar l’economia de molts de pagesos dedicats aquest cultiu que porten un grapat d’anys perden diners per culpa d’uns acords comercials que els deixen desprotegits i en la més total de la misèria.

El fet, és que l’activista de l’Aldea ha engegat una campanya per les xarxes socials donant el nom d’una sèrie de propietaris i pagesos que es dediquen a vendre directament al consumidor i d’aquesta manera poder vendre per damunt del cost de producció i evitar els marges comercials imposats pels grans distribuïdors nacionals de cítrics, els quals, acostumen a pagar per sota del cost de producció.

El cert, que poques hores abans que ha començat la iniciativa està tenint mot d’èxit en l’àmbit de piulades i repiulades per part dels seguidors de Rai López, tenint en compte que té més de 15000 seguidors al Twitter l’èxit pot estar assegurat. Igualment, davant d’aquesta iniciativa innovadora per part de promocionar els cítrics ebrencs i poder salvar a moltes famílies ebrenques de la ruïna, seria interessant de fer un seguiment si al final tindrà resultat i, per tant, pot canviar el devenir d’un sector abandonat per les Administracions Públiques tant nacionals com comunitàries.

Redacció: T.C.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.