Font: Setmanari l’Ebre

Redacció: O.M.J.

Esta era la setmana decisiva per als productors de mol·luscos del Delta de l’Ebre, que han vist com la pluja de dimarts i la baixada de la temperatura han evitat, de moment, que es produís un nou episodi de mortalitat especialment de cria de musclo, després de set campanyes consecutives de pèrdues en este sentit per culpa de les altes temperatures de les badies durant molts dies seguits.

Segons el gerent de la Federació de Productors de Mol·luscos del Delta de l’Ebre (Fepromodel), Gerardo Bonet, el risc de patir pèrdues per l’alta temperatura de l’aigua sostinguda es concreta sobretot a partir dels 10 dies per damunt dels 28 graus. Si més no este és el criteri que fan servir les assegurances per a fer-se càrrec de les pèrdues. “També hi ha hagut un parell de ventades de dalt que han regenerat sobretot el Fangar i que han aguantat la producció durant l’estiu”, explica Bonet.

L’any passat, el sector va necessitar més d’un milió d’euros per a reposar la cria de musclo víctima de l’alta temperatura de l’aigua. Bonet alerta ara que fins a mitjans setembre no hi haurà la garantia plena d’haver salvat els mobles.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.