El Consell Comarcal del Baix Ebre ha adquirit, a través de la central de compres de l’Associació Catalana de Municipis, el primer cotxe elèctric que s’integra a la flota de vehicles de la institució. Es tracta d’una furgoneta Nissan E-NV200 de cinc places, equipada amb un motor elèctric de 109 cv de potència i una autonomia de fins a 300 quilòmetres amb una sola recàrrega. L’import de l’adquisició s’eleva a 33.800 euros, un cost que es compensarà amb l’estalvi en concepte de manteniment que permet els vehicles d’aquestes característiques.

Aquesta furgoneta es destinarà a treballs de manteniment del tram del Baix Ebre de la Via Verda de la Val de Zafán i a altres tasques de la institució.

La presidenta del Consell Comarcal del Baix Ebre, Sandra Zaragoza, ha indicat que “la compra d’aquest vehicle constata l’aposta decidida de l’ens per les energies netes i la reducció de les emissions de C02“. Una aposta que es va iniciar ara fa un any amb la posada en marxa d’una estació de recàrrega pública i gratuïta per a vehicles elèctrics, ubicada a l’exterior de l’accés al recinte de la institució. En aquest any de funcionament, el Consell Comarcal ha emès una quinzena de targetes de mobilitat elèctrica que donen accés gratuït al subministrament.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.