La tivissana de 35 anys Alba Benedicto encapçalarà la llista de l’agrupació d’electors Movem Tivissa a les eleccions Municipals del 26 de maig de 2019. La candidatura ha optat per concurrir a les eleccions locals amb una Agrupació d’electors “d’una manera independent, sense sigles superiors que ens condicionin treballar pel poble”, explica Alba Benedicto.

Alba Benedicto va ser la cap de llista d’Iniciativa per Catalunya – Els Verds a la província de Tarragona durant les eleccions generals del 2011. En aquell moment no va aconseguir escó al Congrés dels Diputats. Va seguir vinculada a la política, sent escollida regidora d’ICV a Tivissa l’any 2007 (els ecosocialistes van perdre l’alcladia al 2003). A banda, Benedicto ha estat en diversos moviments socials com la PAH i ha estat presidenta de HAMMDA, l’associació d’amics i amigues del poble saharauí.

“Podríem haver-nos presentat baix unes sigles, hauria sigut més fàcil però volem trencar amb aquesta inèrcia perquè creiem que el més útil pel Municipi és crear un grup completament municipalista, Tivissa al centre de les decisions”, explica Benedicto.

La gran aposta de Movem Tivissa és la participació ciutadana: “aquest ha de ser el mandat del poble” afirma Benedicto. Participació, consens i diàleg, “els veïns i veïnes hem de poder participar de la vida política, prendre part de les decisions que ens afecten en el dia a dia.” Per això veuen necessari un Ajuntament amb parets de vidre i les portes obertes. Una prova n’és el programa electoral de Joventut. Les propostes del programa de Joventut han estat fruit de la participació de 89 joves en una enquesta, i d’una jornada de debat on totes i tots els participants van escollir i prioritzar els eixos programàtics referents al Jovent. “La manera de treballar aquests mesos des de la candidatura marca una altra manera de fer que volem portar a la pràctica l’Ajuntament. Hem demostrat que amb voluntat, es pot.”

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.